Magazin

Godina od smrti muftije Muamera Zukorlića: Muftijine žene se bore za pažnju i imetak

Belkisa Crnovršanin, novopazarska novinarka i treća žena po šerijatu rahmetli Muamera Zukorlića, odlučila je da se oglasi na godišnjicu smrti “svog supruga” na društvenim mrežama sa nekoliko potresnih satusa i slika na kojima se, kako se može pretpostaviti, nalazi upravo bivši muftija.

Međutim, ono što je korisnicima društvenih mreža posebno privuklo pažnju je to što je Belkisa postavljala ove objave na Instagram nesposredno nakon intervjua koji je dala druga Zukorlićeva supruga Elma Elfić, sa kojom se rahmetli muftija godinama pojavljivao u javnosti.

Nisam te ja birala. Mi smo bili suđeni i pre nego što smo se rodili i nisam ja veo niz kosu pustula, to bio si TI. I bila sam zapisana na tvojoj stranici knjige i bio si zapisan na mojoj i nisam te dala kada su te čupali iz moje duše i nisi me dao kada su ti čupali mene iz tebe,a srce voli gde god da se sakrije”, napisala je u objavi na Instagramu Belkisa.

Zatim je postavila fotografiju muškaraca i žene koji se drže za ruke, iako im se lica ne vide.

I kada su naši dolasci i tvoj odlazak, i kada je vatra i kada je led u prsima, pozivaću se na ljubav… I kada mi sude i kada me poriču, uvek se pozivam na ljubav stazom koju smo prošli, ostavljajući trag duša neprolazane žalosti za nama, napisala je mlada Crnovršanin.
Sadržaj se nastavlja nakon oglasa
Moguće je popraviti zamagljen i slab vid pomoću ove metode – nije potrebna operacija !!!

Podsjećamo, Elma Elfić Zukorlić, druga supruga rahmetli muftije Muamera Zukorića, koji je iznenada preminuo prije godinu dana na Internacionalnom univerzitetu, u emotivnoj ispovijesti je priznala da se sve teže suočava sa tim gubitkom i napadima na nju. Na pitanje o trećoj muftijinoj ženi i intriga koje su isplivale u javnost već nakon Zukorlićeve smrti, Elma je odgovorila:

Mislim da bi bilo neumesno da ja govorim imenom i prezimenom o bilo kojoj osobi, posebno jer se pred nekim od njih nalazi budućnost, a u toj budućnosti i materinstvo. Saosećam s njima jer je im je privatni život izložen javnosti. Naravno, ukoliko nekome ne smeta da svoj život izlaže javnosti, ja na to neću imati nikakve komentare. Sebe ni tada, a ni sada nisam videla u tom filmu ili seriji, ma čijeg formata bila. Moj film je bio život s muftijom, vrlo intenzivan i plodotvoran i na privatnom i društveno-političkom planu. Iza svega toga stoje rezultat, kako zajednički, tako i pojedinačni, i to su fakti”, kazala je Elma za Kurir.

Govoreći o navodima koji su se u medijima pojavljivali u vezi sa imovinom rahmetli muftije i njenom podjelom, Elma je precizirala da taj postupak još nije obavljen.

Imovina nije podeljena. Deca još uvek nisu dobila što im pripada od oca. Ja sam muftiji dr Mevludu Dudiću, kao vrhovnom poglavaru, prepustila da on odabere šerijatske pravnike koji će rešiti taj postupak. Moja deca i ja ćemo iz poštovanja prema njemu i Islamskoj zajednici prihvatiti dato rešenje bez prigovora – navela je ona.
Svojevremeno su srbijanski mediji pisali i da je muftija bio u ozbiljnoj, dugogodišnjoj vezi sa jednom manekenkom. Ona se pojavljivala na TV-u, imala je uspješnu karijeru, ali je ipak najpoznatija kao bivša žena velikog mafijaša sa ovih prostora.

Crna Hronika je tada došla do informacije da je Zukorlićeva četvrta žena bila Zijada Povlakić, bivša žena Elvisa Keljemendija sa kojom ima zajedničko troje djece.
Sadržaj se nastavlja nakon oglasa
Veliko otkriće za prostatu i erekciju – otkrivena metoda koja rješava probleme za 6 dana.

I Zijad se oglasila na FB nalogu povodom godišnjice smrti Zukorlića.

– Novi dan je svanuo, a eno tamno nebo se nadvilo.
Kazu ponedjeljak …a ono vec evo radosna dzuma…
… proslo je sedam dana?
Zar su i mjeseci protekli?
Da.
Evo prosao je život!
Zar vec?!
Sta je ostalo?
Sjecanja, trenutci, bol…
Spletene ruke u dovi Stvoritelju!
Znaj silazimo stepenicama zivota da bi se uzdigli.
Povratka nema.
Ali znas tamo je svjetlo u mraku!
Tamo je paleta boja za sivilo zivota.
Vrijeme ne lijeci nista!
Ali ima radosti zar ne?
Da !

… ima nade!
…ima vjere da je obecanje istina “A ti obraduj strpljive one kada ih kakva nevolja zadesi kažu: Mi smo doista Allahovi, i Njemu ćemo se doista, sigurno vratiti.” (El-Bekara, 155-156.)

A ti srce kako si?, napisala je Povlakić.

(Izvor: Hayat.ba)

Najnovije vijesti

To Top