BiH

Zbog hrvatske zastave presreli svatove: Mladoženju udarali drškom od pištolja i šutali nogama

Foto: Dnevnik.ba

Na magistralnoj cesti Tuzla-Orašje u mjestu Lončari, Cvijan Cvijanović i Siniša Stevanović presreli su i blokirali svatovsku kolonu koja se kretala iz Brčkoga u Domaljevac.

Dan koji je trebao biti najsretniji u životu za Roberta Tomića i njegovu izabranicu pretvorio se pravi horor, kada su 30. oktobra ove godine oko 13:20 sati dvojica mladića srpske nacionalnosti, automobilom marke Audi A6, karavan, zlatne boje presreli i zaustavili svatove, jer je u koloni bila jedna hrvatska zastava.

Udarac pištoljem

Cvijan Cvijanović i Siniša Stevanović osim što su prijetili svatovima, otrgnuli su hrvatsku zastavu, te je Stevanović drškom pištolja udario mladoženju u glavu, nakon čega je mladoženja odmah prevezen u Kantonalnu bolnicu Orašje.

Svi se nadaju kako će policija ipak uraditi svoj posao, te nasilnike strogo kazniti.

– Mislio sam da neko zaobilazi kolonu jer svatovi idu malo sporije. Nisam ni slutio šta će se dogoditi. Autom su potom popriječili put i tada je krenula agonija. Oteli su zastavu, slomili i stavili u auto. Izašao sam vani da vidim o čemu se radi. Tada je Siniša Stevanović izvadio pištolj, repetirao ga i upro u mene. Krenuo sam u samoodbranu da maknem pištolj, nakon čega me on tim pištoljem udario u potiljak glave, poslije čega sam pao. Kada sam pao krenuo me udarati nogama – ispričao je za portal Dnevnik.ba Robert Tomić.

Kum Tomića, Ilija Babić rekao je da je razočaran reakcijom policije RS.

– Kada je kolona zaustavljena izašao sam iz auta i vidio Cvijana Cvijanovića koji je sa mnom išao u školu. Odmah iza mene je izašao i Robert. Tada je Siniša Stevanović iz kutije izvadio pištolj i napao Roberta. Nakon što je ozlijedio mladoženju sjeli su u auto i pobjegli. Unesrećenog smo odmah stavili u auto i odvezli su ga u bolnicu u Orašje. Bilo je užasno, ljudi su bili prestrašeni, djeca su plakala. Pozvali smo odmah policiju, a kada su došli policajac nas je pitao, parafraziram, “Zašto ste i pokazivali zastavu kad znate štA će biti?”. Odmah smo rekli imena napadača, međutim oni su tek sutra dan otišli na ispitivanje – izjavio je Babić.

Potres mozga
U Kantonalnoj bolnici u Orašju, mladoženji je pružena ljekarska pomoć, a rana koju je dobio od udarca pištoljem je ušivena.

Ustanovljeno je da je dobio i potres mozga.

Mladenci su se nakon ovog skandaloznog događaja za državu koja se naziva demokratskom ipak vjenčali.

Mladoženja kaže kako nije mogao učestvovati u cijeloj večernjoj zabavi, zbog bolova, a kum Babić kaže kako je te večeri sve nekako bilo u grču.

Foto: Dnevnik.ba

Pripadnici grupe

Sagovornici su izjavili kako su saznali da ovo nije prvi ovakav slučaj u mjestu Lončari.

Sve je izazvano mržnjom prema jednom narodu i njegovim obilježjima. Svi se nadaju kako će policija ipak uraditi svoj posao, te nasilnike strogo kazniti.

Napadači su pripadnici grupe “Sveti Georgije” iz Lončara.

(Izvor: Avaz.ba)

Najnovije vijesti

To Top