Lifestyle

Francuska manekenka otkrila da je prešla na islam: Birala sam dušom, srcem i razumom

Marine je u islamu našla svoj smiraj (Foto: Instagram)

Francuska manekenka i reality zvijezda Marine El Himer je sa svojim pratiteljima podijelila bitan detalj iz svog života. Ona je prešla na islam, a protekle dane svog života nazvala je najsretnijim trenucima ikad.

Marine, koju na Instagramu prati preko 1,6 miliona ljudi, podijelila je niz objava ispred Kabe, najsvetijeg mjesta u muslimanskom svijetu.

Kako je istakla, bio je to njen prvi odlazak u Mekku. Manekenka se prekrila hidžabom, a nije skrivala sreću potvrdivši da je počela praktikovati islam.

“Nema riječi koje su dovoljno snažne da izraze količinu sreće i emocija proživljenih u ovom trenutku. Duhovno putovanje za koje se nadam da će me nastaviti uzdizati i voditi. Inshallah”, napisala je ispod svoje objave.

Marine je istakla da je na islam prešla još prije nekoliko mjeseci, što je tek sada odlučila i javno potvrditi.

“Postoje putevi kojima morate ići sami. Bez prijatelja, porodice, bez partnera. Samo vi i dragi Bog. Bio je ovo izbor moje duše, srca i razuma. Izbor koji mi je bio logičan i koji slijedim slobodno i ponosno”, otkrila je ona.

Ova odluka, istakla je, uslijedila je nakon perioda koji su obilježili izazovi i određene promjene. Marine se tada preispitala i shvatila da želi poredati stvari u svom životu.

“Treba znati jedno, a to je i suština moje poruke: Nije sramota preći na drugu vjeru, koja god ona bila. To je temeljno pravo koje bi svako trebao moći slobodno koristiti”, zaključila je.

Brojni njeni pratitelji pružili su joj podršku i istakli kako su sretni zbog nje.

Marine se pojavila u francuskom reality showu “Les Princes et les Princess de l’Amour” (“Prinčevi i princeze ljubavi”). Rođena je u julu 1993. u Bordeauxu, no tamošnji mediji izvješavaju da je ona marokansko-egipatskog porijekla.

Također, spominju i kako je lijepa manekenka odrasla s očuhom, a istraživajući o svom biološkom ocu i njegovom porijeklu, susrela se s islamom odakle je sve i počelo.

(Izvor: Klix.ba)

Najnovije vijesti

To Top