Regija

Nijedna kazna ne može da nam vrati sina! Riječi oca cijepaju srce, počeo ponovni postupak

Foto: Privatna Arhiva

Danas je u Višem sudu počeo ponovni postupak za ubistvo Stefana Filića (19), a sve zbog vraćanja predmeta od strane Apelacionog suda na dodatnu doradu.

Održano je pripremno ročište na kome Više javno tužilaštvo ostaje pri svom stavu, a to je da su Stefana zajedničkim djelovanjem i radnjama lišili života Nikola Bojović i Mitar Pandurević, pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju.

Odbrana Mitra Pandurevića tražila je izuzeće vještaka Dejana Ćirkovića kao i celokupnu i jedinu relevantnu ustanovu NКTC koja je nadležna za obradu i vještačenje. Sud je odbacio taj zahtjev smatrajući ga neosnovanim jer se na taj način omalovažava i pobija rad vještaka i ustanove.

Odbrana je također tražila ponovno gledanje snimka, ne ovog već postojećeg, nego nekog njihovog sa navodno boljom rezolucijom. Sud će to na sljedećem pretresu odlučiti o tome da li će taj eventualni snimak uvrstiti u dokaze i u kom će pravcu krenuti suđenje.

Sljedeći pretres je zakazan za 6. decembar gdje će se znati koji će dokazi eventualno biti izvedeni.

– Mi, Stefanova porodica smo ponovo na samom početku. Nije lako, ali moramo da ostanemo jaki, to dugujemo Stefanu i svim žrtvama koje su stradale od ruku bahatih aktera. Dugujemo i ovoj djeci koja su pored nas i očekuju pravdu. Nije samo Stefanu prekinut život, već i njima je promjenjen iz korijena. Кada su najviše trebali da budu bezbrižni i veseli, njima je nametnuto da odrastu preko noći – kaže Stefanov otac.

On dodaje da ne očekuju neka velika odstupanja ni u ponovljenom postupku, jer su i ranije dokazi bili vrlo jasni.

– Ne mogu da kažem da smo zadovoljni ni prethodno izrečenom kaznom, ali smo je negdje prihvatili jer je zakon takav kakav jeste. Nijedna kazna koju budu dobili ne može da nam vrati prvenstveno sina, a onda i onaj bezbrižan i skroman život koji smo vodili, a posebno i pakao kroz koji prolazimo. Mnogi na svu sreću ne mogu ni da zamisle kako je teško i nezamislivo gledati svog nepomičnog sina u bolničkoj postelji, ljubiti mu noge samo da preživi, a onda otići u mrtvačnicu i potvrditi njegov nestanak. Ne, to ne može nijedna kazna da nadomjesti, ali bi nam bio neki vid olakšanja ako bi bili kažnjeni u skladu sa zakonom – kaže Stefanov otac.

(Izvor:Kurir.rs)

Najnovije vijesti

To Top