Svijet

(VIDEO) Teška saobraćajna nesreća na A46: Vozač kamiona smrtno stradao

Foto: Screenshot/YouTube

Policija je objavila detalje i video s mjesta teške saobraćajne nesreće u Njemačkoj.

U srijedu, oko 6:02 ujutro, kamion se iz nepoznatog razloga zabio u stup mosta na A46 prema Wuppertal-Nordu.

Vozač, 51-godišnjak iz Gevelsberga, ostao je zarobljen u potpuno uništenoj vozačkoj kabini i zadobio smrtonosne ozljede. Prema dosadašnjim saznanjima, kamion je izletio s kolnika, probio betonski zid i potom se zabio u stup mosta Ehrenhainstraße (Wuppertal), koji vodi preko A46.

Most je nakon stručne procjene ponovno pušten u saobraćaj na Ehrenhainstraße. Ekipa za snimanje saobraćajnih nesreća düsseldorfske policije osigurala je tragove nesreće na licu mjesta. Istrage o uzroku nesreće su u tijeku, navodi policija iz Düsseldorfa.

Drugi dan nakon saobraćajne nesreće, istražitelji imaju prve uvide u nesreću. Policija preglednim fotografijama dočarava tijek nesreće.

Prema izvještaju policije desilo se sljedeće: Kamion s poluprikolicom je prvo iz zasad nerazjašnjenih razloga skrenuo s kolnika udesno. Vozilo je desnim bočnim dijelom udarilo u betonsku zaštitnu ogradu koja je na tom mjestu privremeno bila postavljena za ograničavanje prometne trake. Zbog toga se prikolica tegljača zanjihala i odletjela ulijevo. Tamo je lijevom stranom vozila naišao na betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja prometne trake A 46. Kamion od 40 tona skliznuo je preko betonske sigurnosne barijere i naposljetku nezaustavljivo udario o stup mosta.

Posebno obučeni službenici tima za snimanje saobraćajnih nesreća düsseldorfske policija

Daljnja istraga o nesreći je u tijeku.

Najnovije vijesti

To Top