BiH

Suad Terzić: Sramna je istraga PU, primorani su da šute i paze šta rade (VIDEO)

Azur Terzić, vrhunski student i košarkaš, više od mjesec dana leži na Kliničkom centru u Sarajevu nakon što mu je doslovno polomljena kičma u noći 2. oktobra u Cazinu.

Istraga koja bi trebala dovesti do počinilaca, još uvijek traje…

Njegov otac Saud kaže da je Azur bolje u odnosu na prije mjesec dana.

“Moj sin je oličje pravog, dobrog momka. Prije svega vrhunskog studenta. Veliki je broj medalja koje je osvojio i utakmica koje je odigrao. Radi se o osobi koja je bila omiljena u Cazinu, poznavao ga je i cijeli Bihać. Omiljen u društvu i na kraju prelomljene kičme nađen gdje ne treba, u teškom stanju – govori.

Istragu vodi Federalna uprava policije po nalogu Tužilaštva USK.

Saud po prvi put javno govori o početnoj fazi istrage, govori o ljudima koji su navodno opstruirali istražne radnje, sumnjama i strahovima. Vjeruje da će Azur, kada se probudi i progovori, a hoće, reći sve. Do tada javnost diše zajedno s njim i mirnim šetnjama moli za njegov oporavak.

Što se tiče prve istrage, PU Cazin, ona je bila, ne sramna, nego bila je oličje srama i nepoznavanja osnovnog što treba da obuhvati jedna istraga. Sama činjenica da meni kao jedinom roditelju i staratelju, niko od PU Cazin 20 i više dana  nije ušao u kuću, nit me zvao telefonom, nit me ispitivao – ističe.

Dodaje da je kroz cijelu istragu stekao dojam da su bili primorani da šute, ništa ne govore i dobro paze šta rade.

“Ovo što se desilo mom sinu smatram isključivo kao pokušaj ubistva koji su napravili tatini sinovi na jedan fin i organiziran način. Nevjerovatna je činjenica da od 30 kamera koje postoje da su sve van funkcije – rekao je.

(Izvor: Hayat.ba)

Najnovije vijesti

To Top