BiH

Azurov otac odgovorio City centru Cazin: Imali ste priliku podržati Azura, ali ste stavili najavu pjevačice Milice Todorović…

Nakon što su juče saopćenjem za javnost oglasili iz City center Cazin povodom slučaja Azur Terzić, oglasio se i njegov otac Saud, čiju izjavu prenosimo u cjelosti:

“Imali ste priliku podržati Azura preko Vašeg VELIKOG VIDEO ZIDA kojeg posjedujete kad su bili oni veliki protesti, a Vi ste umjesto Zuke na zid postavili najavu za koncert Milice Todorović.

Među Vašim uposlenicima ima časnih i poštenih osoba kojima ste zabranili izlazak iz restorana i priključenja masi ljudi, ustvari trebali su ih predvoditi tkz. nevina šefica i njen sin kao i tjelohranitelji…

Svaki Vaš dopis daje nam dodatni motiv i snagu da istrajemo u našoj borbi do završetka istrage.

Ne pomišljajte da ćemo u bilo kom slučaju odustati od svojih namjera. A kome se gaće tresu tresće se svakodnevno sve više. Svake subote protesti do konačne istrage!”

Podsjećamo na saopćenje CCC od juče kojeg također objavljujemo u cjelosti:

“Povodom nesretnog događaja koji se desio u krugu tržnog centra City Center Cazin u kojem je povrijeđen Azur Terzić, kojem iskreno želimo sve najbolje i brzo ozdravljenje, pojavilo se niz informacija koje tendenciozno dovode u korelaciju sam Centar, uposlenike kao i vlasnike ovog značajnog objekta.

Mi želimo informisati javnost da nam je žao što se ovaj nesretni događaj pokušava povezati s poslovanjem City Centra i time se pokušava nanijeti šteta ne samo Centru već i svim našim partnerima koji koriste prostore unutar samog objekta.

Posebno smo pogođeni namjerama pojedinaca da zloupotrebama određenih činjenica dovedu u zabludu javnosti u pogledu svih naših dosadašnjih aktivnosti, koje su od oktobra 2018. godine, kada su započeli radovi na izgradnji ovog kapitalnog objekta, usmjereni samo u interesu Cazina i stanovnika naše regije.

Kao društveno odgovorna kompanija, City Centar AD d.o.o. je svih ovih godina sve aktivnosti od izgradnje tržnog centra do eksploatacije prostora usmjerio na osiguranje boljeg života velikog broja uposlenika, saradnika, izvođača i ostalih kooperanata prvenstveno s prostora Cazina i Unsko-sanskog kantona. Namjera i djelovanje osnivača firme i čitave porodice Durić, uz sve nedaće koje su privatno doživjeli, uvijek su bile časne, s ciljem da se učini dobro djelo za svoj grad. Svjesni svoje odgovornosti sve aktivnosti su bile usmjerene da razvojem firme doprinesu povećanju standarda života i kvalitete ponude za sve naše građane. O rezultatima poslovanja, namjerama, postignućima City Centar AD d.o.o. govore stotine zaposlenih radnika u tržnom centru, desetine firmi koje posluju u našem objektu kao i hiljade posjetilaca i kupaca koji dolaze iz čitavog kantona, ali i okruženja. Sigurno je da mi, zajedno sa našim partnerima , odnosno firmama koje posluju unutar Centra značajno doprinosimo budžetima grada, kantona i države, ali i da kao društveno odgovorna kompanija imamo svijest o potrebama čitave zajednice.

Tržni centar City Center Cazin s osnovnom djelatnošću u oblasti iznajmljivanja poslovnih prostora, izgrađen je 2018. godine i u proteklom periodu je postao jedan od najvećih trgovačkih centara u regionu. Samo u protekle dvije godine u Centru je ostvaren promet, uključujući i promet zakupaca, od cca 80 miliona KM unatoč poremećajima uzrokovanim pandemijom korona virusa i ratom u Ukrajini.

Mi znamo da građani Cazina sve navedeno dobro znaju i da poštuju urađeno. Ali nažalost postoje i oni koji od početka opstruiraju sva naša nastojanja, špekulišu i dezinformiraju javnost o našim poslovnim rezultatima i časnim namjerama, a sad na žalost insinuiraju i našu nepostojeću umiješanost u nemili događaj. Upravo zbog takvih se i obraćamo javnosti.

City Centar AD d.o.o. Cazin podržava nastojanja zvaničnih organa da provođenjem istražnih radnji u potpunosti rasvijetle okolnosti koje su 2. oktobra 2022. godine, dovele do nastanka teških povreda Azura Terzića te u tom smislu apelujemo na pojedince koji imaju određene informacije da iste saopšte zvaničnim organima koji vode istragu. Na pojedince koji iz njima znanih razloga prejudiciraju rezultate istražnih radnji, iznošenjem netočnih navoda i kleveta na račun firme i njenih osnivača, apelujemo da se suzdrže od istih, jer tako direktno opstruiraju poslovanje poslovnih subjekata koji djeluju unutar City Centra Cazin.

Također pozivamo sve građane da se ujedinimo u podršci brzom ozdravljenju Azura, kao i zvaničnim organima u provođenju istrage i utvrđivanju istine o nesretnom događaju i da se suzdržimo od prejudiciranje bilo kakvih rezultata istrage. Jedino na ovaj način ćemo biti sigurni da će konačni rezultati biti pravični, s nadom da se ovakvi i slični tragični događaji neće više nikad i nikom desiti! Vaš City Center Cazin”.

(Izvor: Cazin.net)

Najnovije vijesti

To Top