ISTAKNUTE VIJESTI

Elvir Sejfić “Zlatni ljiljan” ostaje u pritvoru: Tereti se za likvidaciju Mirze Podbičanina i pokušaj likvidacije Sulje Planje,zvanog Suljo Domac (VIDEO)

Sejfića su fizički napali Podbičanin i Planja, koji su mu tražili novac i prijetili silovanjem kćerke

Kantonalni sud u Sarajevu produžio je za još dva mjeseca pritvor Elviru Sejfiću koji se tereti za ubistvo Mirze Podbičanina i pokušaj ubistva Sulje Planje, zvanog Suljo Domac, potvrđeno je za Oslobođenje u Tužilaštvu KS-a.

Pritvor mu je produžen zbog opasnosti da bi, boravkom na slobodi, mogao ponoviti krivična djela, te da bi moglo doći do uznemirenja javnost

Sejfića su, naime, fizički napali Podbičanin i Planja, koji su mu tražili novac i prijetili silovanjem kćerke. Nakon toga je Sejfić uzeo nož i krenuo u krvavi pohod. Planja je nakon ranjavanja bio smješten na Klinici za abdominalnu hirurgiju u Sarajevu, odakle je nedavno pušten na kućno liječenje.

Iako će zvanični motivi ovog zločina biti poznati tek po okončanju istrage koja je još u toku, Planja i Podbičanin su navodno duži period fizički maltretirali i reketirali Sejfića, koji je dobitnik Zlatnog ljiljana. S druge strane, Planja i Podbičanin su policiji poznati odranije.

Bonus video: Snimljen trenutak kada je pao na Markalama Mirza Podbičanin

Najnovije vijesti

To Top