Nogomet

Najteža odluka u životu: Ahmedhodžić otkrio kako je izabrao između BiH i Švedske

Foto: TWITTER

Znao sam da će me mrziti šta god da odlučim, poručio je naš reprezentativac

Bh. reprezenitativac iz Šefild Junajteda Anel Ahmedhodžić (23) je za za britanski Star govorio je o odluci da promijeni reprezentativni dres, tačnije zaigra za Bosnu i Hercegovinu nakon što je nastupao za omladinske selekcije Švedske.

Kazao je da mu je to bila vjerovatno najteža odluka u životu.

– To je vjerovatno bila najteža odluka koju sam donio u svom životu. Znao sam da će me mrziti šta god da odlučim. Trebalo je mnogo vremena da razmislim i ima nekih stvari koje ne mogu reći. Bilo je veoma teško odlučiti. Teže nego što možete zamisliti, ali na kraju sam odlučio. Mnogo je razloga zbog čega sam izabrao da igram za BiH, a jedan od glavnih je ono što osjećam prema toj državi. Poštujem svoje roditelje i svoju državu – riječi su Ahmedhodžića.

– Moji roditelji su proveli rat u Sarajevu i nakon toga su se preselili u Švedsku gdje su dobili bolju priliku. Imao sam prelijepo odrastanje u Švedskoj i zahvalan sam na svemu toj državi. To je jedna od najboljih država na svijetu. Nikada neću nešto ružno reći o Švedskoj. Ipak, moja majka i moj otac su ponosni na Bosnu. Naježio sam se kada sam debitovao za BiH i čuo himnu. Moj otac često kritikuje moje nastupe, ali nakon susreta je veoma, veoma tih – istakao je bh. reprezentativac.

Ahmedhodžić je istakao i da je pred dolazak u Šefild Junajted pričao i s Muhamedom Bešićem koji je svojevremeno nastupao za ovaj klub.

– Bili smo na reprezentativnom okupljanju zajedno i pričali smo o Šefildu. Rekao mi je da je ovo dobro mjesto. To je bilo u junu mjesecu kada smo razgovarali.

Inače, Ahmedhodžić je ove sezone odigrao 16 utakmica za Šefild Junajted, postigao četiri gola i dva puta asistirao.

Za BiH je nastupio 18 puta i zabio jedan gol.

Najnovije vijesti

To Top