ISTAKNUTE VIJESTI

Tragedija: Radnik u bh.gradu pregazio kolegu

Foto: Tuzlanski.ba

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba smrtno stradala, jedna je zadobila lakše tjelesne povrede dok se za četiri osobe ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda.

Kako je za Tuzlanski.ba saopćeno iz Uprave policije MUP-a TK saobraćjna nezgoda sa smrtnim ishodom dogodila se u naselju Simin Han u petak 11. novembra oko 09:40 sati.

U ovoj nezgodi učestvovalo je teretno motorno vozilo JKP Komunalac Tuzla za čijim je upravljačem bio M.M. rođen 1968. godine iz Tuzle.

Do nezgode je došlo kada je vožnjom unazad M.M. teretnim vozilom pregazio svog kolegu iz preduzeća Z.K. rođenog 1971. godine također iz Tuzle.

Dežurni ljekar Službe Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla na mjestu događaja je konstatovao smrt radnika “JKP Komunalac” Tuzla koji je preminuo od zadobivenih povreda u ovoj nezgodi. Uviđaj na mjestu nesretnog događaja u saradnji sa službenicima Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla izvršio je kantonalni tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona. Također, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK sinoć su na više lokacija na području Tuzle sproveli pojačanu kontorlu učesnika u saobraćaju.

Od ostalih događaja iz Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona izdvajaju jedno narušavanje javnog reda i mira te izvršenje pet krivičnih djela.

Najnovije vijesti

To Top