BiH

Slučaj koji je potresao BiH: Zlatni ljiljan Salko likvidirao suprugu Miralemu

Foto: Hayat.ba

U ulici Maršala Tita u Tuzli jutros je došlo do pucnjave gdje je policija na licu mjesta zatekla jedno beživotno tijelo i jednu teško povrijeđenu osobu.

Povrijeđeni je odmah prevezen na UKC Tuzla da bi od zadobijenih povreda u 10:20 preminuo.

Prema pisanju medija, na UKC Tuzla preminuo je Salko Mehemdović, odlikovan ratnim priznanjem Zlatni ljiljan kao pripadnik 3. tuzlanske brigade, koji je ubio suprugu a zatim sebe.

Sin dobio poziv u reprezentaciju BiH, trebali su proslaviti, ništa nije slutilo na tragediju

Salko i Miralema Mehmedović su roditelji Eldara Mehmedovića, fudbalera FK Sloboda.

Eldar Mehmedović jučer je dobio poziv za naredno okupljanje U-21 reprezentacije BiH i prijateljsku utakmicu protiv Bugarske. Igrači će se okupiti 20. novembra u Etno selu Stanišići, a dva dana kasnije putuju u Bugarsku.

Fudbaleri FK Sloboda danas igraju svoju utakmicu Premijerlige BiH protiv Posušja, rezultat je 2:1, a navijači su pozvali svoje fudbalere da danas igraju za svog saigrača, Eldara Mehmedovića.

Iz Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Tuzlanskog kantona potvrđeno je pisanje “Avaza” da je danas u Tuzli Salko Mehmedović koji je ubio svoju suprugu, a potom i sebe, dobitnik priznanja “Zlatni ljiljan”.

Iz Saveza su se oprostili od Mehmedovića.

– Dana 13. novembra 2022 godine u 57. godini života, nakon nesretnih okolnosti, preselio je Salko Mehmedović, dobitnik najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“ iz Tuzle. Salko (Šahbaz) Mehmedović, rođen 20.10.1966. godine u mjestu Tuzla. Bio je pripadnik Armije RBiH, kao dobrovoljac stupio je u jedinice 3. Tuzlanske brigade, u sastav izviđačko – diverzantskog voda, gdje je raspoređen na dužnost komandira voda. Za ličnu hrabrost i ukupan doprinos u toku odbrambeno oslobodilačkog rata, odlikovan je najvećim ratnim priznanjem Armije Republike BiH „Zlatni ljiljan“ dana 15.04.1995. godine. Nakon završetka rata od 1996. godine, nastavio je sa radom u Vojsci Federacije BiH. Iz iste je penzionisan u činu kapetana – saopćeno je iz Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Tuzlanskog kantona.

Istraga o ovom slučaju je u toku.

(Izvor: Hayat.ba/Crnahronika.info)

Najnovije vijesti

To Top