Borilački sportovi

Uznemirujuće / Bivši MMA borac ubio suprugu, kamere snimile kako je u kolicima iznio njeno tijelo

Trenutak kada je iznio tijelo supruge (Foto: Screenshot)

Bivši profesionalni MMA borac Luis Paulo dos Santos je optužen da je ubio svoju suprugu pred njihovim šestomjesečnim sinom.

Santos je navodno ubio svoju 26-godišnju suprugu Ellidu Tuane Ferrera da Silva Santos u njihovom domu u brazilskom Sao Paulu. Bivši borac je prvobitno rekao policiji da je nestala na putu do autobuske stanice Tiete kako bi uhvatila autobus za Campinas gdje je trebala posjetiti majku.

Međutim, uhapšen je u srijedu nakon što je Ellidino tijelo pronađeno zamotano u plastiku i bačeno u blizini potoka u četvrti Itaquera u Sao Paulu dva dana ranije. Policija je rekla da je upucana četiri puta te da su joj ruke i noge bile vezane.

Snimke nadzornih kamera iz stambenog bloka para očito pokazuju kako bivši borac koristi kolica za kupovinu kako bi odvezao tijelo svoje žene do porodičnog automobila, istakli su iz policije. Navodno je automobilom prevezao tijelo do potoka.

Policija tvrdi da je napustio zgradu u ranim jutarnjim satima 6. novembra s tijelom i vratio se kući četiri sata kasnije sa svojim malim sinom. Stanari stambenog bloka u kojem je par živio kasnije su policajcima rekli da su čuli pucnjeve, ali im nije palo na pamet prijaviti to u tom trenutku.

Ellidin brat Valdir Anderson Lima oglasio se na društvenim mrežama tvrdeći da je Dos Santos ručao s porodicom svoje supruge nakon što ju je navodno ubio.

“Postoje naznake da je motiv bila ljubomora, ali ovo treba dublje istražiti”, rekao je šef policije Bruno Cogan lokalnim medijima.

Ellida i Dos Santos bili su zajedno tri godine, a vjenčali su se u septembru 2021. godine. Njihov šestomjesečni sin trenutno je s bakom s očeve strane dok istraga traje.

(Izvor: Klix.ba)

Najnovije vijesti

To Top