BiH

Skandalozan snimak: Unuk Fikreta Abdića usred Sarajeva tvrdi da je Baščaršija oteta od njegovog dede

Foto: FACEBOOK / PRINTSCREEC

Skandalozan snimak pojavio se na TikToku! Izvjesni Arijan Jelenović, navodno unuk ratnog zločinca Fikreta Abdića tvrdi da je SDA 2000. godine prepisala vlasništvo nad poslovnim prostorima koji se prostiru na 3.650 kvadrata u srcu Sarajeva, na Baščaršiji, a koji su pripadali Agrokomercu!?

Kako navodi, tržišna vrijednost prodanih poslovnih prostora iznosi 22 miliona maraka

Mladi Arijan je mahao nekakvim papirima.

Foto:Facebook

Sedam godina nakon što je Alija Izetbegović u Velikoj Kladuši na skupu na kojem je bilo pola miliona ljudi izjavio da će dignuti kladuški gigant Agrokomerc, njegov sin (Bakir Izetbegović op.a.) 1997. godine kao direktor Zavoda za izgradnju KS potpisuje dokument i tri godine nakon toga, 2000. godine, naše vlasništvo prelazi u vlasništvo KS, a da mi nismo dobili ni feninga za to – tvrdi Jelenović.

@arijan_jelenovic

Obišli smo poslovni prostor Agrokomerca od 3650m2 na Baščaršiji kako bi građanima po prvi put pokazali na koji način tzv. „PATRIOTE“ iz Sarajeva vode ovu državu u propast. #bosna_i_hercegovina #politika #agrokomerc #sarajevo #sda

♬ original sound – arijanjelenovic

U videu pokazuje i nekoliko dokumenata za koje također tvrdi da su dokaz prodaje poslovnih prostora. Kako navodi, tržišna vrijednost prodanih poslovnih prostora iznosi 22 miliona maraka.

– Sve je prodano po tri puta nižoj cijeni – kaže Jelenović.

(Izvor: Avaz.ba)

Najnovije vijesti

To Top