BiH

Spremite kišobrane: U BiH oblačno vrijeme, očekuju se padavine

Foto: Anadolija

U Bosni i Hercegovini danas oblačno vrijeme. Prije podne kiša uglavnom na području Hercegovine i slabije padavine na području Krajine i jugozapadu Bosne. U drugom dijelu dana padavine se šire na cijelu zemlju.

Vjetar slab južnog smjera. Tokom noći na četvrtak vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje od poslijepodnevnih sati i tokom noći na četvrtak. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11°C.

Foto: FHMZ

Sutra se prije podne očekuje oblačno sa prolaznom kišom sa zapada prema istoku zemlje. U jutarnjim satima prestanak padavina prvo na području Krajine, a do sredine dana i u ostalim područjima. Na vrhovima planina će padati i snijeg. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C.

Za petak se u Bosni i Hercegovini očekuje novo naoblačenje koje će usloviti kišu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C.

(Izvor: Avaz.ba)

Najnovije vijesti

To Top