BiH

Uhapšen Neđad Mušanović, koji je pretukao i opljačkao Zehru Kafedžić!

Foto: 072info

Neđad Mušanović, 49-godišnjak iz Zenice koji je prije skoro mjesec pretukao i opljačkao Zehru Kafedžić (47), direktoricu firme Bauerfeind, pronađen je u teškom zdravstvenom stanju u svojoj kući u Prozor-Rami, te je prevezen u Dom zdravlja Prozor-Rama, a potom i u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar na daljnji medicinski tretman.

Ispijanje esencije

– Osumnjičeni je nakon liječenja u Mostaru prevezen u zeničku Kantonalnu bolnicu, gdje je smješten na Odjel psihijatrije i pod nadzorom je pripadnika Policijske stanice Crkvice. On je u momentu kada su ga policajci pronašli bio u teškom stanju zbog ispijanja esencije, te će po okončanju liječenja biti uhapšen i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu razbojništvo predat postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, potvrđeno nam je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Kafedžić su u Ulici Zmaja od Bosne, na zeničkoj petlji Blatuša, 18. oktobra pronašli građani koji su odmah pozvali Hitnu pomoć i policiju. Povrijeđena žena je odvezena u bolnicu, a pripadnici zeničke policije pokrenuli su opsežnu potragu za Mušanovićem, koji je nakon razbojništva nad 47-godišnjakinjom uzeo vozilo Škoda, vlasništvo firme Bauerfeind, koje je oštećena koristila. Tim se vozilom odvezao u Prozor-Ramu.

Invalidska pomagala

Iz MUP-a ZDK-a saopćeno je da je pomenuto vozilo pronađeno te će biti vještačeno kao i ostali predmeti i tragovi koji su nađeni u kući osumnjičenog.

Osumnjičenom Mušanoviću je, kako se saznaje, prekjučer u Njemačkoj poginuo 28-godišnji sin Mirsad Mušanović, nekadašnji fudbaler NK Fortuna Zenica. Inače, stariji Mušanović je 70-postotni invalid, a sa Kafedžić se upoznao u firmi kojom je ona rukovodila i koja radi sa invalidskim pomagalima. Motivi napada Mušanovića na Kafedžić su i dalje predmet istrage.

(Izvor: Oslobođenje.ba)

Najnovije vijesti

To Top