Regija

Ovo je nasilnik koji je pretukao svoje dijete od pet godina: Krvnički ga udarao igračkom i patikom po glavi

Foto: Facebook

Igračkom ga je udarao u glavu dok se nije slomila, a potom patikom, sve vrijeme ga je držao za kosu i čupao i nanio teške povrede

I. T. (41) uhapšen je juče zbog sumnje da je pretukao svoje dijete (5), a kako se nezvanično navodi, on je prijavljivan i za nasilje nad svojom suprugom.

Kako su objavili, ocu I. T. koji je petogodišnje diijete udarao po glavi plastičnom igračkom dok se nije slomila, Prvo osnovno javno tužilastvo je 12. novembra u saradnji sa PS Zvezdara odredilo zadržavanje zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici, a za koje djelo je predviđena kazna zatvora u trajanju od dvije do deset godina.

Naime, osumnjičeni je izvršio krivično djelo na taj način što je dana 12. novembra 2022. godine primenom nasilja ugrozio spokojstvo, duševno stanje i tijelesni integritet svog djieteta od pet godina. Dijete se kritičnom prilikom nalazilo u stanu gdje žive, i dok je bilo na krevetu, T. I. ga je uhvatio u prijedelu ruku i bacio na drugu stranu kreveta, vičući na dijete jer nije rasklonilo igračke, nakon čega je plastičnom lutkom koju je držao u ruci zadao nekoliko udaraca u prijedelu čela. Udarao je dijete dok se igračka nije polomila. Dok je dijete plakalo i bezuspešno pokušavalo da se zaštiti od udaraca, T. I. je iz cipelarnika uzeo patiku i istom zadao još nekoliko udaraca po glavi i tijelu, dok je drugom rukom dijete držao za kosu.

Zbog svih opisanih udaraca dijete je zadobilo teške tijelesne povrede konstatovane od strane ljekara.

Tužilaštvo je saslušalo oca koji je, kako se saznaje, negirao izvršenje krivičnog dijela.

Predložen je pritvor koji mu je određen od strane suda u trajanju od 30 dana.

U daljem toku postupka, obaviće se neophodna vještačenja, ispitati svjedoci i preduzeti ostale neophodne dokazne radnje, poslije čega će biti donjeta konačna odluka tuzilaštva, piše Telegraf

Najnovije vijesti

To Top