Svijet

Otišla da upozna muškarca kojeg je upoznala na internetu, on je ubio, raskomadao i prodao njene organe

Nestalu ženu tražila je rođaka koja je 7. novembra izgubila svaki kontakt sa njom. Dva dana kasnije pronađeno je osakaćeno tijelo bez organa.

Blanku koja je prešla put od nekoliko hiljada kilometara da bi lično upoznala čovjeka sa kojim se dopisivala putem interneta, brutalno je ubijena, a njeni organi su prodati.

Blanka (51) upoznala je Huana Pabla Hesusa Viljafuertea Pinta (37), studenta medicine i biotehnologije na aplikaciji za igrice. Nakon što su bili u kontaktu nekoliko mjeseci odlučila da otputuje iz Meksika u Peru kako bi ga upoznala.

Blanka se ukrcala u avion i poslije nedjelju dana je nestala, prenosi Daily Mail.

Nestalu ženu tražila je rođaka Karla , koja se zabrinula što više od sedam dana ne može da stupi u kontakt sa njom. Karla je na društvenim mrežama napisala da je kontakt sa tetkom izgubila 7. novembra.

Na kraju je nazvala Huana, koji joj je rekao da se Blanka vratila , jer on nije mogao da joj pruži ono što je očekivala.

Međutim, 9. novembra, na plaži u blizini Huanovog stana u mjestu Huačo. Pronađeni su dijelovi tijela bez glave, odsječeni prst sa prstenom i torzo bez organa.

Inspektori su brzo otkrili da kanal prolazi ispred Nacionalnog univerziteta Hoze Faustino Sančez Karion, gdje je Viljafuerte student.

Forenzičari su takođe utvrdili da je lice žrtve uklonio neko sa iskustvom sa hirurškim instrumentima.

Tragove Blankine krvi policija je pronašla u stanu studenta medicine, i odmah ga uhapsila.

Viljafuerte se tereti za ubistvo trgovinu ljudima i organima. On je negirao sve optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Najnovije vijesti

To Top