Nogomet

Grmila je svlačioncica ! Moćni govor selektora Saudijaca poslije kojeg su napravili čudo: Izvadite telefon i slikajte se sa Mesijem…

Foto: Pritnscreen

Najveću senzaciju u dosadašnjem toku SP u Kataru priredila je Saudijska Arabija koja je savladala Argentinu. Velike zasluge za pomenuti trijumf idu na račun selektora ove azijske selekcije Ervea Renara.

“Volimo kad zaborave na nas. Sviđa nam se to što nas smatraju za najgoru ekipu. Nije nas briga, iako je opravdano ako uzmemo u obzir FIFA rang-listu. Mislim da nećemo proći u slijedeći krug, ali ovdje smo da se borimo. Na Svjetskim prvenstvima ima iznenađenja i to je naš mentalitet”, rekao je Renar pred meč sa Argentinom.

Sada se pojavio snimak iz svlačionice na kojem selektor grmi na igrače.

“Šta radimo ovjde? Ovo je naš presing? Presing ne znači da idete visoko! Mesi je na sredini terena, ima loptu, vi svi stanite ispred odbrane. Ne znate da treba da ga markirate u sredini?

Izvadite telefon, možete da se slikate sa njim ako želite. Ti si ispred odbrane! Ne čuvaš nikog? Moraš da ga pratiš! (rekao je i počeo da trči po svlačionici da demonstrira)

Sa loptom smo dobri. Da li vidite šta ste uradili? Zar ne osjećate nešto? Zar ne osjećate da možemo da se vratimo? Zar ne osjećate to? Ajde momci, ovo je Svjetsko prvenstvo! Dajte sve!

Kada si na ivici kaznenog prostora stojiš ovako (stoji usrpavno), budi ovakav (stoji u stavu). Ajde idemo, pokrenite se”, vikao je selektor, a fudbaleri su ga poslušali, izašli na teren i postali senzacija SP u Kataru.

Ova selekcije drugi meč na Sjvetskom prvenstvu igra protiv Poljske. Taj duel na programu je 26. novembra.

(Izvor:Kurir sport)

Najnovije vijesti

To Top