Film i TV

Umirala 30 minutra zarobljena u zapaljenom autu! Stigao izvještaj o smrti glumice koja se zakucala vozilom u kuću

Strašne opekotine drugog stepena na 12 posto tijela pretrpila je glumica Ann Hatch kada se slupala – ali problematična glumica nije bila na drogama kada se svojim automobilom zakucala u kuću u Los Angelesu.

Ann Hatch je pretrpila opekotine drugog stepena na 12 posto tijela kada se slupala – ali problematična glumica nije bila na drogama kada se svojim automobilom zakucala u kuću u Los Angelesu.

Hatch (53) bila je zarobljena u svom zapaljenom Mini Kuperu oko 30 minuta, 5. avgusta prije nego što su je izvukli vatrogasci i hitna pomoć, prema izvještaju obdukcije do kojeg je došao The Post.

Hatch je umrla od “inhalacije i termičkih povreda”, kao i od preloma grudne kosti – kosti koja se nalazi u centru grudnog koša – uzrokovanih tupim povredama tokom sudara, navodi se u izvještaju koji je objavila kancelarija sudskog isljednika Los Angelesa u utorak.

U izvještaju se navodi da je “očekivano da je povreda bila bolna dok je disala i bila u svom vozilu i da je “značajno doprinjela” njenoj smrti. Način smrti je proglašen nesrectnim slučajem, a obdukcija je odbacila prethodne izvještaje koji su govorili da je Hatch bila pod uticajem droge u vrijeme nesreće sa vatrom.

U izvještaju se navodi da su testovi u glumičinom urinu pronašli kokain, kanabinoide i fentanil, ali je također istaknuto da je ona dobila fentanil u bolnici nakon nesreće.

Odvojeni testovi na njenoj krvi ukazali su na prethodnu upotrebu benzoilekgonina, koji je toksični metabolit koji se javlja nakon upotrebe kokaina, ali su mrtvozornika naveli da zaključi sljedeće.

Nije bilo dokaza o pogoršanju zbog upotrebe nedozvoljenih supstanci u vrijeme nesreće – navodi se u izvještaju.

Hatch je takođe zadobila opekotine na desnoj strani lica i vrata, desnom ramenu, lijevom gornjem dijelu grudnog koša i gornjim ekstremitetima. Pored opekotina drugog stepena, 40 posto njenog tijela dobilo je opekotine prvog stepena, a čađ je pronađena u njenim nozdrvama i ustima, navodi se u izvještaju.

Hatch je hitno prebačena u hitnu, ali je kasnije prebačena u Grosman Burn Center u West Hillsu u Kaliforniji, gde joj je urađeno presađivanje kože na vratu, trupu i gornjim i donjim ekstremitetima.

Postavljena je na aparat za disanje, ali je u 18:38 proglašena moždana smrt, 11. avgusta. Drugo proglašenje je donijeto 10 minuta kasnije i njeni organi i tkivo su izvađeni za donaciju, navodi se u izvještaju obdukcije.

Prema radio zapisima hitnih službi koji su objavljeni za NBC Los Angeles u skladu sa Kalifornijskim zakonom o snimcima, prvo vatrogasno vozilo reagovalo je na nesreću u 11:01 – pet minuta nakon što je Hatch izgubila kontrolu nad svojim automobilom i uletjela u privatnu kuću.

Dispečer hitne pomoći je radio-vezom javio da se “osoba zaglavila u vozilu”, ali hitna pomoć je prvobitno bila upućena da liječi ženu koja je pronađena povrijeđena u kući, a ne vozača mini kupera.

Svjedoci su rekli da je Hatch putovala oko 80 milja na sat (oko 130 kilometra po času) u stambenoj zoni od 25 milja na sat (oko 40 km/h) kada je udarila u kuću na 1700 bloku Valgrove Avenije u Mar Visti u Kaliforniji.

Vatrogasnoj službi Los Anđelesa je možda trebalo čak 30 minuta da izvuče preminulu zbog ograničenog prostora i nedostatka strukturalnog integriteta stanara – navodi se u izvještaju.

Shodno tome, preminula je možda udahnula mnogo dima osim opekotina koje je zadobila.

Iza Ann su ostala dva sina, Homer Lafon (20) i Atlas Hatch Taper, koje je imala sa bivšim partnerima Kolijem Lafonom i Džejmsom Taperom.

Najnovije vijesti

To Top