ISTAKNUTE VIJESTI

Profesor iz BiH postao hit na TikToku, njegovu lekciju o korupciji pregledalo više od 56.000 ljudi: “Profesore to je 1,80 KM?”

‘Brutalno istinito‘, ‘Aferim profesore‘ – bili su samo neki od komentara

Kasim Tatić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu poznat je među studentima kao predavač “čija predavanja se ne propuštaju”. On je tako, spletom okolnosti, postao hit na TikToku – zbog govora s konferencije u Travniku koja je održana u decembru ove godine.

Snimak je pregledalo do sada više od 56.000 osoba, a podijelio ga je i hafiz Nedim Botić.

“Ja sam pitao studente jedno jutro što vi mrzite politiku. Pa kažu kradu, korupcija ovo – ono. Okej, vi ne volite krađu? Ne volimo. Jeste li vi ukrali išta? Đe bi mi, bože sačuvaj. Kol‘ko vas se šveralo u tramvaju jutros? Diže njih jedno 15 ruku. Al‘ ide komentar za koji ja znam da će doći: ‘Profesore, markica i 80 feninga‘. E, tu sam te čeko!

Toliko si mogao ukrasti, vjerujući da te niko neće vidjeti. Ti nisi protiv krađe, ti si samo ogorčen samo zato što nisi u poziciji da ukradeš pet milijardi, a da te niko ne ganja.

Moja poenta je sljedeća: sistem u kojem živite ne možete promijeniti u najvećem broju slučajeva, ali možete promijeniti sistem prema kojem živite. To vam niko ne može zabraniti”, poručio je Tatić.

@poliferostoklajcvaj

Dobra mu ova baš. #foryou #foryoupage #wisewords

♬ original sound – Ekstaza uma

Korisnici TikToka su zaista pozitivno reagovali na ovaj snimak, pa su neki od komentara glasili: “Kapa dole”, “Činjenice”, “Brutalno istinito”, “Aferim profesore”,…

(Izvor: Oslobođenje.ba)

Najnovije vijesti

To Top