Nogomet

Vaha: Bio bih selektor BiH besplatno, ali pod jednim uslovom…

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković imao je želju na klupu Zmajeva postaviti proslavljenog bh. stručnjaka Vahida Halilhodžića.

Popularni Vaha je u razgovoru za Avaz otkrio pod kojim uslovima bi došao na klupu selekcije Bosne i Hercegovine. Osim toga legendarni trener je progovorio i o promjeni na klupi Zmajeva, te dolasku Farika Hadžibegića na kormilo umjesto Ivayla Petava.

“Vidjet ćemo kako će to sve izgledati. Biti selektor u našoj državi je malo komplicirana pozicija. Politika, ovo-ono. A to ja nikako ne volim. Zvala su i mene ta trojica, ali ne mogu ja raditi tamo gdje moram gledati kako se zove koji igrač. Usto, moram gledati i to kako se zove ko od trenera, asistenata… To meni nikako ne odgovara. Također, nikad mi neće biti jasno, ne mogu to da shvatim, zašto naša reprezentacija ne može igrati u Banjoj Luci ili na mostarskom Bijelom brijegu. To može proći samo kod tamošnjih fašista, a za mene te granice ne postoje. To sam im odmah stavio do znanja, rekao je Halilhodžić”, pa otkrio kada bi došao na klupu Zmajeva:

“Naravno. To sam nedavno i rekao, ponovio, čelnicima Saveza… Također, rekao sam im da ću i džabe biti selektor našeg državnog tima ako budemo igrali u Mostaru i Banjoj Luci.”

Najnovije vijesti

To Top