Auto/moto

Švicarski tužilac vozaču BMW-a iz BiH: “Teško da ste mogli biti gluplji”

Foto Wikipedia / BMW 535d (na slici nije automobil opisan u tekstu)

U Okružnom sudu Bremgarten jučer je okrivljujućom presudom okončano suđenje vozaču iz BiH, koji je februara prošle godine BMW-om divljao ulicama švajcarskog kantona Argau, sve to snimao i postavio na fejsbuk.

Kako prenose tamošnji mediji, on je na relaciji od Anglikona do Dotikona vozio brzinom od 200km/h, iako je tu ograničenje svega 80km/h.

Pojavivši se na sudu, ovaj 37-godišnji vozač je rekao da ni sam ne zna zašto je to uradio:

“Istinski žalim zbog svega što se desilo i kunem se da više neću ponoviti to”, rekao je on, a prenosi švajcarski “AargauerZeitung, pišu Nezavisne.

Ono što je šokiralo javnost jeste da je on to sve snimao i postavljao na društvene mreže. Samo dva dana nakon toga, učinio je nešto slično, samo je ovaj put vozio 135 km/h, ali naravno, i dalje snimajući sve telefonom.

Upravo to snimanje i postavljanje na društvene mreže je šokiralo i tužioca, koji mu je rekao:

“Iskreno, teško da ste mogli biti gluplji”, rekao mu je on tokom suđenja.

Čak je i sudija bio šokiran: “Vi ste ugrozili sve pješake, ljude prolaznike. I to ste učinili iz tako trivijalnih razloga, da bi ste se time pohvalili na internetu!”

Vozač iz BiH je osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu od 16 mjeseci i kažnjen je sa 1700 švajcarskih franaka.

Mediji prenose da mu je vozačka dozvola oduzeta, te da je dobio ukor i upozorenje od svog poslodavca. Doznaje se i da je ovaj državljanin BiH prodao BMW 535d odmah nakon slučaja.

Najnovije vijesti

To Top