BiH

ELVEDIN SEDIĆ: Vrijeme je za aktivniji Bihać

Proteklih šest godina stvarali smo preduslove za novi investicioni ciklus koji je moguć samo daljim odgovornim odnosom spram javnim sredstvima i ispravnom raspodjelom budžetskih sredstava. Po izvršenim analizama i realnim procjenama Grad Bihać u mogućnosti je u naredne dvije godine izdvojiti 10 miliona vlastitih sredstava za investicije, odnosno 60 miliona vlastitih sredstva i kreditnih sredstava tokom narednih 6 godina, ne uzimajući u obzir doznake s viših nivoa vlasti.

Ta sredstva uložit ćemo u:
1. Sportsko-rekreativni bazen Prekounje
Izrađen idejni projekat, izdata urbanistička saglasnost, a u toku je i izrada glavnog projekta za izgradnju sportsko-rekreativnog bazena u okviru školskog kompleksa Prekounje, nakon čega će se pristupiti njegovoj izgradnji.
2. Nogometni teren s umjetnom travom na stadionu Podno Borića
Izrađen idejni projekat, izdana urbanistička saglasnost, obezbijeđen veći dio sredstava za izgradnju nogometnog terena s umjetnom travom na platou između dvorane Luke i stadiona NK Jedinstvo. Obezbijediti razliku potrebnih sredstava i započeti izgradnju.
3. Rekonstrukcija postojećih terena na SRC Stens
Sredstva za rekonstrukciju postojećih dotrajalih malonogometnih i teniskih terena na SRC Stens obezbijeđena su Budžetom Grada Bihaća za tekuću godinu. Pokrenuti proceduru javne nabavke za izvođenje radova.
4. Zapadna tribina stadiona NK Jedinstvo
Prostor ispod tribina predviđen je za izgradnju sadržaja poput kuglane, streljane, sportskog hostela, restorana, sale za aerobne sportove i sl. U toku je izrada studije opravdanosti po modelu javno-privatnog partnerstva, a nakon toga uslijedit će javni poziv za pronalazak privatnog partnera.

Kompletan program pogledajte na sljedećem linku: https://pomak.ba/?p=4272

JER VRIJEME JE ZA RAZVOJ!

Najnovije vijesti

To Top