BiH

Bolne riječi oca ubijenog Almira Raščića : Ne dao Bog nikome da dijete treba ukopati

Ne dao Bog nikome da dočeka da svoje dijete ukopa, ovo su riječi kojima je počeo svoju ispovijest za “Avaz” Muhidin Raščić, otac ubijenog Almira Raščića.

Rekli djeci

– Ne daj, Bože, nikome ovo, ni najgorem dušmaninu. Moju tugu i bol ne mogu nikome opisati. Molim dragog Allaha da mu da lijepi dženet. Sutra (petak, op. a.) bi se trebala raditi obdukcija, dženazu pripremamo, ako Bog da, za petak, kada će biti proglašen i Dan žalosti.

Također, u petak će biti održana i komemorativna sjednica poslije džuma-namaza, a dženaza bi se trebala klanjati poslije ikindije – kaže Muhidin drhtavim glasom.

Na naš upit da li su maloljetni sinovi ubijenog Almira saznali tužnu istinu, Muhidin nam je kazao da stariji sin zna.

– Stariji Almirov sin je, vjerovatno, nešto osjetio. Danas (jučer, op. a.) smo mu morali reći. Teško mu je palo jer je bio dosta vezan za oca.

Almir je bio posvećen sinu, vodio ga je na skijanje, plivanje, fudbal. Bio je posvećen svojoj porodici. Almir nije bio neko ko je hodao. Bio je više porodičan čovjek – govori Muhidin.

Uništeni planovi

Dodaje i da je Almir vodio dva kafića, od kojih je jedan trebao u maju zatvoriti jer je imao druge planove. Žena mu završava specijalizaciju za pedijatra, tako da su trebali u tom smjeru ići.

– Od 13. januara moj, ali i život čitave moje porodice se okrenuo. Sve što je bilo planirano, pitanje je da li će više u tom smjeru ići. Moram se posvetiti unučadima, moram biti tu, a imam i starijeg sina. Dokle ću izdržati… Molim dragog Allaha da mi da snage da sve to izdržim – dodaje Muhidin.

Ne zna razlog

Muhidin nam je rekao kako ne zna razlog zašto je pucano na njegovog sina.

– Ne želim da znam dokle je istraga, ne želim nikome smetati. Rekli su mi da rade i ne želim da dođe do nečega. Ljudi rade, čekat ćemo. Sigurno se to ne može za kratko vrijeme završiti – kaže Raščić.

Dan žalosti

Dan dženaze Almiru Raščiću, Goraždaninu koji je u ponedjeljak preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu, u Goraždu će biti proglašen Danom žalosti, što je najavljeno i iz Vlade BPK i iz Gradske uprave.

Tužilaštvo

BPK Goražde nastavlja istragu, tretirajući sada ovo krivično djelo kao ubistvo, a kako bi uzrok smrti i zvanično potvrdio sudski vještak medicinske struke, naložena je obdukcija tijela.

(Izvor: Avaz.ba)

Najnovije vijesti

To Top