Film i TV

Brojne reakcije na Nešićeva tri prsta u programu Federalne TV, mnogi spominju i rekaciju voditeljice (VIDEO)

Novopečeni ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić gostovao je u četvrtak navečer na Federalnoj televiziji, a njegovo gostovanje izazvalo je brojne reakcije na društvenim mrežama.

Nešić je tokom emisije, na pitanje voditeljice Amine Demić da objasni zašto je digao tri prista ispred zgrade Parlamenta BiH, se izvinio ali poručio da “ne shvata da u Sarajevu tri prsta znače provokaciju”.

Tom prilikom je ponovo digao tri prsta u studiju u trenutku kada je objašnjavao šta je i kako pokazao Nebojši Vukanoviću dok ga je ovaj snimao.

Voditeljica je brzo reagovala na to.

“Nemojte molim vas pokazivati tri prsta, vama je jasno da je to provokacija. U Srbiji možda to nije sporno, ali ovdje ima negativno značenje. Nije zabranjeno, ali sve žrtve proteklog rata bi se složile da je to fašistički pozdrav”, rekla je voditeljica Demić.

Na društvenim mrežama brojni korisnici su komentirali Nešićev potez, ali i reakciju voditeljice.

“Predviđam mu vrlo kratku karijeru”, “Provocira i zbog toga treba biti kažnjen”, “Očekujem smjenu ove novinarke zbog dizanja međunacionalnih tenzija. Osmorko reaguj”, “aferim voditeljici, svaka čast djevojko”, “Baš je dobila što treba, kada je našla za shodno i pametno da ovu bitangu pozove kao gosta”, “Neka uđe u zapisnik da se kolegica sa FTV-a, Amina Demić mislim da se zove, dobro snašla i reagirala na Nešićevu provokaciju”, “Kakva je legenda Amina Demić LEGENDA, očita mu lekciju, satra ga životom, nakon lekcije, ostalo mu je samo mucanje do kraja emisije”, neki su od komentara na Nešićevo gostovanje.

 

(Izvor: Oslobođenje.ba)

Najnovije vijesti

To Top