Lifestyle

Mladić osuđen za ubistvo: Otac ga je godinama zlostavljao, a onda se desio užas!

Sin koji je izbo svog oca nasmrt nakon što ga je godinama seksualno i fizički zlostavljao, osuđen je na 10 godina zatvora zbog ubistva iz nehata.

Son Moris (31) zabio je nož u leđa i grudi svom ocu Polu Morisu ukupno 33 puta u njihovoj kući u Bromliju, u blizini Londona, 14. septembra 2021. godine.

Shon, otac jednog djeteta, pobjegao je sa lica mjesta preko komšijskog dvorišta i popeo se na krov šupe. U međuvremenu se sukobio i sa policijom prije nego što su uspjeli da ga savladaju i uhapse.

Pol, za kog je sudija rekao da je bio užasan otac, rekao je komšijama da želi da živi, prije nego što je izdahnuo na kućnom pragu.

Na snimku policijske kamere Shon je rekao da nema šta da izgubi.

Vi mnogi pokušavate da me uhapsite jer sam pretukao svog oca koji me je zlostavljao, silovao me je, a vi želite da me uhapsite. Gdje je tu pravda? – rekao je on.
Shon je priznao ubistvo iz nehata, ali ga je porota oslobodila optužbi za ubistvo s predumišljajem, poslije više od 13 sati vijećanja, piše Daily Mail.

Noseći bijelu košulju i kravatu, srušio se i jecao od olakšanja kada mu je sud izrekao presudu.

Vaša sestra i brat su ispričali da ih je otac zlostavljao na sličan način kao i Vas. Na osnovu svega što sam čuo, znam da je Vama bilo najteže. Takođe, znam da Vam je to nanijelo velike trauma – rekao je sudija.
Tokom izricanja presude rečeno je da je Shon neko vrijeme boravio u mentalnoj ustanovi, a takođe je bio i na odvikavanju.

Šestog septembra ste se uznemirili kada je otac odbio da ostanete u njegovoj kući. Već 14. septembra ponovo ste dobili recidiv, popili ste malo alkohola, uzeli ste i krek i posvađali se sa porodicom u svom privremenom domu – rekao je sudija.
On je zatim rekao da iako je Shon pobjegao iz kuće i ostavio oca da iskrvari, da je pohvalno to što je svjestan da ima problem i što je pristao da se liječi.

Zlostavljanje djece od strane roditelja nažalost nije rijetkost, ali pitanje je kako se sistem odnosi prema ovom problem.

Najnovije vijesti

To Top