Svijet

“Ovo je tragedija, ne zločin”: Mladići silovali studenticu, izbacili na cestu, a onda je pregazio auto

asen Carver policiji je ispričao kako je Madison “bila vrlo nestabilna, jedva hodala”

Četiri muškarca osumnjičena za silovanje 19-godišnje Madison Brooks, studentice Državnog sveučilišta u Louisiani, uhapšeni su, navela je američka policija.

Kaivon Deondre Washington (18), Everett Lee (28) i Casen Carver (18) predali su se u ponedjeljak, a četvrti osumnjičenik, 17-godišnjak koji nije identificiran jer je maloljetan, predao se dan ranije. Oni su, kako prenosi New York Post, žrtvu nakon silovanja izbacili iz auta, a na cesti ju je udario automobil i usmrtio.

Brooks je kobne noći pila u Reggie‘su, baru u blizini kampusa, gdje je 15. januara upoznala 17-godišnjeg osumnjičenika. Između 1 i 2 sata s tinejdžerom i njegovim prijateljima otišla je iz lokala.

Casen Carver policiji je ispričao kako je Madison “bila vrlo nestabilna, jedva je hodala, nije mogla održati ravnotežu i nesuvislo je govorila”. Tražila je prijevoz do kuće, a 17-godišnji osumnjičenik i ona “hodali su zajedno i grlili se”.

– On ju je pristao odvesti. Bila je pijana i nije ju želio ostaviti dok je bila jako pijana, a bar se zatvarao – stoji u nalogu za hapšenje.

Carver je, kako tvrdi, sjedio na vozačevu mjestu, Lee na suvozačkom sjedalu, a Washington i 17-godišnjak bili su straga s Brooks. Kad su je pitali za adresu, djevojka je, kaže, “pala i nije im mogla odgovoriti pa su se kratko vozili i zaustavili”.

– Čuo sam svog 17-godišnjeg prijatelja kako ju je pet puta pitao želi li se seksati s njim, na što mu je ona dala usmeni pristanak. Bili su intimni, ali onda je prijatelj rekao kako moraju prestati i otići – stoji u dokumentu koji je objavila policija.

Kad su ga tokom policijskog razgovora pitali smatra li da je žrtva bila previše pijana da bi svjesno pristala na seks, Carver je odgovorio: “Valjda”.

Policija je također razgovarala s Kaivonom Deondreom Washingtonom, koji je izjavio kako je tužan zbog Madisonine smrti, ali je također priznao da se smijao dok je hodao iza nje i pomislio:

“Kako nasumično upoznate djevojku i samo je pokupite?”.

Priznao je da su on i tinejdžer imali odnos s Brooks na stražnjem sjedalu automobila dok su Carver i Lee bili na prednjim sjedalima, piše Daily Mail.

Rekao je i kako su kasnije odbacili Brooks na drugu lokaciju, gdje ju je oko 3 sata udario automobil na Burbank Driveu blizu Pelican Lakes Parkwaya.

Istražitelji su rekli kako je djevojka imala gotovo četiri puta više alkohola u krvi od dozvoljene granice.

Washington i 17-godišnjak optuženi su za silovanje trećeg stepena, dok su Lee i Carver optuženi za sudjelovanje u silovanju.

Ron Haley, advokat dvojice osumnjičenih, rekao je kako to “apsolutno nije bilo silovanje”.

– Slušajte, ovo je tragedija, definitivno nije zločin – dodao je.

Odvjetnik također tvrdio kako su se Brooks i Carver posvađali u njegovu automobilu, prenosi Jutarnji list.

– Ona je tad izašla iz vozila i rekla da će zvati Uber. Želim da javnost zna da ti mladići, odnosno vozač auta i dečki koji su bili u vozilu, djevojku nisu ostavili uz rub ceste – rekao je.

– Madison je bila živahna, puna ljubavi i nesebična prijateljica. Ostavila je neizbrisiv trag u našim životima, čuvamo uspomene na nju i nikad je nećemo zaboraviti. Ona je naš heroj, donirala je svoje srce i bubrege kako bi spasila druge – objavilo je u ponedjeljak njezino Alpha Phi sestrinstvo na Instagramu.

Najnovije vijesti

To Top