BiH

Četvorica Bosanca na letu iz Džede za Budimpeštu savladali putnika koji je pravio probleme u avionu

Sarajlije na aerodromu u Kairu s egipatskim dizačem tegova (Foto: Čitatelj)

Povratak četvorice Sarajlija iz Džede za Sarajevo, nakon obavljene umre definitivno će im ostati u sjećanju. Naime, na letu prema Budimpešti u avionu su morali fizičkom silom savladati putnika koji je pravio probleme.

Edin K., Alem L.,Tarik A. i Almir Dž. bili su sudionici nesvakidašnje situacije.

Iz Džede su poletjeli avionom kompanije Wizz Air i trebali su sletjeti u Budimpeštu. Međutim, tokom leta negdje iznad Jordana jedan od putnika iz Mađarske je usljed turbulencija počeo da histeriše i pravi probleme u zadnjem dijelu aviona.

Kako su nam kazali sudionici ovog događaja spomenuti putnik je vjerovatno u nemogućnosti da kontroliše strah počeo nasilnički da se ponaša i da lomi predmete oko sebe. Stjuardese su bile nemoćne da ga obuzdaju.

U tom trenutku ranije spomenuti putnici iz Sarajeva su priskočili u pomoć te zajedničkim snagama uspjeli savladati mađarskog putnika. Kako nam kažu bili su primorani svezati ga kako bi ga umirili. Ostali putnici su prema svjedočenju bili jako uplašeni.

Kapetan je potom tražio dozvolu za slijetanje u Kairo te je avion prizemljen, a putnik iz Mađarske koji je pravio probleme je izveden iz aviona nakon što mu je ubrizgano određeno sredstvo za smirenje.

Avion je potom morao sletiti na Kipar gdje su svi putnici morali prenoćiti i tek sutradan je avion sletio na svoju zadatu destinaciju u Budimpeštu.

Na letu iz Džede za Budimpeštu nalazilo se 300 putnika.

(Izvor: Klix.ba)

Najnovije vijesti

To Top