Svijet

Ova djevojčica je ostala bez cijele porodice u zemljotresu; Izvučena je iz ruševina, njen tužni pogled ledi krv!

Snimak djevojčice koja je u razornom zemljotresu u Siriji izgubila cijelu porodicu ledi krv.

Informacije o njoj objavio je News Core India, navodeći da je juče u toku dana izvučena iz ruševina u Siriji – zemlji koju je pored Turske najjače pogodila serija zemljotresa.

Prema navodima tamošnjih medija, ona je ostala bez porodice, nakon što su joj roditelji poginuli. Sada se nalazi u prihvatilištu i njena sudbina je neizvjesna.

Najnoviji podaci ukazuju na to da je preko 5.000 poginulo u Turskoj i Siriji nakon serije žestokih zemljotresa. Spasioci i dalje rade da čišćenju ruševina i spašavanju ljudi, ali vremenski uslovi to umnogome otežavaju.

Zemljotresi su ostavili hiljade ljudi bez krova nad glavom jer su čitavi stambeni blokovi sravnjeni sa zemljom. Prema posljednjim procjenama od juče pa do danas tursko tlo treslo se čak 450 puta, a čak 31 potres je bio jači od pet stepeni Rihterove skale.

Prvi zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale dogodio se sinoć po hladnom vremenu u provinciji Kahramanmarasu na jugoistoku, oko 60 kilometara vazdušnom linijom od granice sa Sirijom. Uslijedilo je na desetine slabijih zemljotresa, a poslije podne, takođe na jugoistoku Turske, dogodio se još jedan, jačine 7,5.

Posljednja dogodila su se ovog jutra – prvi je bio jačine 5,6 stepeni, a drugi koji se dogodio oko 8:50 sati, jačine 5,7 stepeni Rihterove skale.

Najnovije vijesti

To Top