Magazin

Ova priča iz Jugoslavije kida dušu, a poznata pjevačica je glavni akter: Poslije ovog muškarca, nije bila ni sa jednim

Josipa Lisac, Foto: Printscreen/Instagram/josipa_lisac

Ljubav svog života, Karla Metikoša, pjevačica je upoznala dvane 1971. godine, a odmah su znali da su suđeni jedno drugome. – “Pa tako, pogledali smo se i od tada smo skupa. Zbilja smo se pogledali”, rekla je Josipa u jednom intervjuu

Ljubav Josipe Lisac i Karla Metikoša trajala je 20 godina, a pjevačica od njegove smrti tvrdi da u sebi ima dovoljno ljubavi i da joj nijedan drugi muškarac nije potreban.

Josipina i Karlova priča počela je 1971. godine. On je do tad gradio svjetsku karijeru pod imenom Met Kolins (Matt Collins), nastupao po cijelom svijetu, imao armiju obožavateljki i iza sebe oko 20 vjeridbi sa groficama, manekenkama, stjuardesama… Ona je tek osvajala pažnju kao prva prava jugoslovenska rokenrol diva.

Uvek su pričali da su se sreli, pogledali i više se nisu razdvajali. I 25 godina poslije Karlove smrti, svaki Josipin koncert posvećen je njemu i njihovoj ljubavi, koja je, kaže, i dalje živa.

“Nikada nismo razgovarali onako monstruozno kako ja danas čujem ljude da razgovaraju. Nikada nismo jedno drugome opsovali ili zalupili vratima. Šta smo si imali da kažemo, rekli bismo odmah, nismo ostavljali za kasnije. Sve smo rješavali razgovorom. Kad bi neko od nas bio indisponiran ili pod stresom, drugi bi ga dizao, tako smo se smjenjivali i funkcionisali”, napisala je Josipa Lisac instagramu o svojoj jedinoj i najvećoj ljubavi.

Kralo je uvijek samo najlepše govorio o Josipi, a njih dvoje su zajedno stekli veliku slavu. Bili su potpuno drugačiji i svoji, stvarali su umjetnost koju je malo ko razumio.

“Kad sam se vratio u Zagreb, shvatio sam da se muzička scena promjenila. Došli su drugi ljudi, grupa je bilo k’o gljiva poslije kiše, uopše nisam znao ko, šta… Ali nekako sam se utopio u tu kolotečinu, imao gaže i jednom otišao u Petrinju, sreo Josipu Lisac, naši pogledi su se sreli – ko u priči – i od onda se više nismo rastajali. Od 1971. godine. Bio sam oduševljen i njenim pjevanjem i načinom na koji se ponašala… Onda sam se do ušiju zaljubio i tako”, govorio je Karlo.

Uprkos tome što se nikada nisu vjenčali, zavjetovali su se na vječnu ljubav, sve dok ih smrt ne rastavi. I tako je i bilo, ljubavni odnos koji je traja 20 godina, prekinula je Karlova smrt. Umro je mlad, u 51. godini života, 1991. Međutim, ljubav se nije ugasila. Josipa je Karlu bila vjerna i nakon njegove smrti, dok mu je uvijek posvećivala pjesme, pisma i najljepše riječi.

Poslije Karla, Josipa nikada nije doživjela drugu ljubav. – “Nisam, jer mi je srce puno i u njega više ništa ne može da stane”, rekla je.

Njihova ljubav smatra se jednom od najvećih i najlepših koju Jugoslavija pamti.

Najnovije vijesti

To Top