BiH

!Užasavajuće scene iz BiH: Žena tukla psa dok ga nije ubila

Na mjesto događaja su izašli i članovi Udruge za zaštitu životinja Animal Care Centar iz Mostara

U Mostaru je žena u dvorištu kod porodične kuće u naselju Zalik monstruozno isprebijala psa na smrt. Uznemirujući videosnimak nemilog događaja je podijeljen na društvenim mrežama, a o svemu su obaviješteni policija i Tužilaštvo HNK.

Policijski službenici su odmah po prijavi izašli na mjesto događaja i od svjedoka uzeli izjave, sačinili zapisnik, te su poduzete sve zakonom predviđene radnje, kako bi se slučaj rasvijetlio i počinilac monstruoznog čina sankcionisao u skladu sa zakonom.

Pas bio lutalica

S policijom su na mjesto događaja izašli i članovi Udruge za zaštitu životinja Animal Care Centar iz Mostara i zatekli osobu koja je bila navedena kao počinilac, ali nažalost pas nije ostao živ.

Svjedoci događaja navode da je pas vjerojatno bio lutalica, ali da je bio jako star i da je godinama dolazio u naselje gdje su ga hranili stanari i nikada nikome nije naudio.

Uznemirujući videosnimak možete pogledati na ovom Facebook linku, ali sadžaj je uznemirujući i gledate ga na sopstvenu odgovornost.

Apel građanima

Iz Animal Care Centra su zahvalili policiji na intervenciji i empatiji prema životinjama, te pozvali sve građane da prijave svaki oblik nasilja nad životinjama prije nego bude kasno.

Zlostavljanje životinja u BiH je prekršaj koji je regulisan Zakonom o dobrobiti i zaštiti životinja, a člankom 3. ovog Zakona je zabranjeno životinju bez opravdanog razloga ubiti, nanositi joj bol, patnju i štetu, mučiti je i namjerno izlagati stresu i strahu.

Zakonom su regulisane i novčanom kaznom u iznosu do 10 hiljada KM.

(Izvor:Avaz.ba)

Najnovije vijesti

To Top