BiH

Potresna ispovijest Bosanke: “Porodica mog supruga je još uvijek pod ruševinama”

Foto: EPA – EFE / Posljedice zemljotresa u Turskoj

Cazinjani su u utorak pokrenuli apel za sugrađana koji je turskog porijekla, Alparslana Dogana, kako bi otišao u područje pogođeno zemljotresom odakle je on i njegova porodica. Oženjen je sa Bosankom Asimom Kličić Doğan.

Prikupljeno je više od 12 hiljada KM kako bi on otišao i pomogao kako roditeljima tako i drugima u ovom području.

Njegova supruga Asima emotivno se oglasila na Facebooku i otkrila da suprugova porodica je još zatrpana.

“Dragi moji roditelji, sestre, rodjaci, prijatelji, poznanici, ljudi koje ni ne poznajem. Ovim putem se želim obratiti svima vama i zahvaliti od srca na svemu sto ste uradili za mog Alparslana, njegovu familiju, i za narod Marasa, Turske.

Grad Maras je i moj grad jer sam tu živjela par godina, išla u školu, tu je i moja porodica. Zasad znamo da je živa Alparslanova sestra i njena kćerka, babo i mama još nisu pronađeni, nalaze se pod ruševinama.

Grad Maras broji nesto vise od milion stanovnika, a 70 posto grada je srušeno. Zbog same situacije nema dovoljno ekipa za spašavanje… mi čekamo i nadamo se da su njegovi roditelji jos živi. Stric, strina, djeca, unuci.. desetine njih su pronađeni.. nažalost mrtvi.

Hvala vam svima još jednom na svemu što šte učinili.. Sav novac ce biti iskorišten za pomoć njegovoj porodici, i ostalim ljudima koji su sad ostali bez ičega”

(Izvor: Radiosarajevo.ba)

Najnovije vijesti

To Top