Regija

“BOLESNO JE VOLIO” Hirurg nasilnik zbog bolesti nije mogao da radi, a kod kuće tukao ženu

Foto: USTUPLJENE FOTOGRAFIJE/RINGIER

Poznati plastični hirurg, Nikola Ostojić koji je zaposlen na VMA u Beogradu i još dvije privatne klinike, osumnjičen je da je brutalno pretukao dugogodišnju suprugu 2. februara, a izvor otkriva da zbog bolesti nije mogao da radi, kao i da je svoju ženu bolesno volio.

Prema saznanjima, doktor je imao zdravstveni problem, koji se pojavio početkom januara, kada je i otvorio bolovanje. U isto vrijeme, on je po izjavama povrijeđene žene, počeo da je tuče.

Nije opravdanje

– Ljekaru se pojavio problem na rukama, zbog čega nije mogao da operiše i morao je da prestane da radi. Prije toga on je navodno pozajmio veliki novac za otvaranje svoje privatne klinike. Novac je uzeo od ljudi koji i drugima pozajmljuju isključivo u te svrhe – kaže dobro obaviješteni izvor i dodaje:

– On je pozajmio veću sumu kako bi pokrenuo svoj posao i svojim radom dodatno obezbijedio porodicu. Međutim, njegovo zdravstveno stanje onemogućilo mu je da radi, a samim tim i da zarađuje, tako da nije imao kako ni da otplati dug. Posao hirurga je sve čime se on bavi, a zbog bolesti koja mu je konstatovana na koži ruku sve mu je to obustavljeno.

Izvor tvrdi i da je ljekar uzimao terapiju zbog svog stanja, što je uključivalo hormone i lijekove za smirenje.

– Neka saznanja su da su problemi u braku datirali od ranije. On je tu ženu bolesno volio, to se vidjelo. Moguće i da je zbog te svoje opsesije, bio i ljubomoran. Do sada nismo čuli da je suprugu fizički maltretirao, ali smo čuli da je postojalo psihičko maltretiranje. Nažalost, sada je sve to eskaliralo. On je vjerovatno psihički popustio i posrnuo zbog problema sa rukom i zbog dugova. Svakako, ništa, pa ni to, nije opravdanje za nasilje nad ženom – priča izvor Kurira.

Brojne klinike na kojima je radio poznati hirug koji je zlostavljao i teško pretukao svoju suprugu, izbrisale su ga sa liste zaposlenih, a to je uradila i Vojnomedicinska akademija, matična ustanova na kojoj je radio.

Ljekar se, prema podacima iz istrage koji su saopšteni Kuriru, na saslušanju branio ćutanjem, a njegova supruga biće saslušana tek poslije operacije i oporavka od teških povreda koje su joj nanijete.

Hirurgu je, inače, poslije saslušanja u Trećem osnovnom tužilaštvu određen pritvor do 30 dana.

Najnovije vijesti

To Top