Nogomet

Tužna sudbina golmana: Oženio se prije četiri mjeseca, bio je siroče…

Ahmet Eyup Turkaslan, 28-godišnji golman turskog superligaša Malatyaspora, poginuo je u razornom zemljotresu koji je u ponedjeljak pogodio Tursku.

Njegova supruga pronađena je živa u ruševinama, svi su se nadali da će i Turkaslan biti spašen, ali je klub u utorak potvrdio tragične vijesti, prenosi Faktor.

“Naš golman Ahmet Eyup Turkaslan izgubio je život u zemljotresu. Počivaj u miru. Nećemo te zaboraviti”, napisali su iz Malatyaspora.

Suze njegove uplakane supruge obišle su svijet, a turski mediji otkrili su životnu priču ovog nesretnog golmana.

O njegovom životu govorio je trener Ahmet Ziya Yuce, koji mu je pomogao da postane profesionalac u Gaziantepsporu.

“Odrastao je kao siroče bez oca i majke. Kad je imao 16 godina, prebacio sam ga u prvu ekipu. Igrao je fudbal i pohađao fakultet. Govorio je da bi volio u budućnosti biti trener, jer voli fudbal. Otac mu je bio vozač kamiona, a preminuo je kada je Ahmet bio mali. Molio bi svaki dan. Imao je vjernu i odlučnu narav. Oženio je svoju studentsku ljubav Kubru Turkaslan. Oboje su bili učitelji. Uvijek je želio biti pedagog i odgajati ljude”, ispričao je Yuce, dodavši:

“Oženio se prije četiri mjeseca. Pozvao je sve svoje prijatelje na vjenčanje. Hasan Ozer, koji je u to vrijeme bio trener Yeni Malatyaspora, iznenadio ga je i autobusom dovezao cijelu ekipu iz Malatyje u Gaziantep. Bio je jako dirnut i sretan rekavši: “Ovo su vidjeli moj otac i majka”. Bio je vrlo vrijedan. Poslije treninga tjerao je svoje trenere da radi još više. U našim razgovorima znao nam je reći: “Jednog dana ću u dresu sa polumjesecom i zvijezdom na grudima čuvati gol reprezentacije”. Ranije je analizirao sve golmane. Ukratko, bio je veliki čovjek”, ispričao je Ahmet Ziya Yuce.

Eyup Turkaslan je prije Malatyaspora igrao za Bugsas Spor, Osmanlispor, Anakaraspor i Umraniyespor.

Najnovije vijesti

To Top