Regija

Žena (41) preminula pri uzletanju aviona sa aerodroma: “Samo joj je puklo u grudima”

Katarina Stamenković: Preminula. Telgraf.rs

Katarina Stamenković (41) iz Beograda preminula je 13. februara u avionu kojim je krenula za Njemačku sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”.

Kako za Telegraf.rs kaže Katarinina majka Ljiljana, ona je imala urođen srčani zalizak i aneurizmu koja je pukla pri uzlijetanju aviona.

– Kaća je išla na kontrole i to je trebalo da se operiše kada je nastupila korona. Zbog virusa to je odlagano, pa su doktori ipak odlučili da operacija nije neophodna i da se njeno stanje prati. Prepisali su joj terapiju i kontrole na svakih šest mjeseci. Ne znam da li je Katarina znala da ne smije da putuje avionom, ali ja nisam. Možda je ona i znala ali meni nije rekla, ne znam – kaže neutješna majka Ljiljana.

Živjela sa dva sina

Katarina je živjela na Ceraku sa dva sina Savom (12) i Sašom (15).

Kako kaže njena majka, Kaća je u Diseldorf krenula da bi vidjela kakvi su uslovi za rad koje joj je ponudio prijatelj u jednoj farbrici.

– Planirala je na ljeto da ode sa sinovima i da tamo nastave život – priča uplakana majka.

Kaća je imala let u 18 i 05, a u Diseldorf je trebala da sleti u 20 i 05 sati. Majci se javila sa aerodroma kad je prošla kontrolu.

– Slikala je avion gdje će preminuti, i u 17 i 45 mi je poslala zadnju fotografiju iz aviona gdje je kroz prozor slikala pistu – priča majka Ljiljana kroz suze.

Umjesto poziva kćerke…

Nakon toga, Ljiljana je sa Kaćinim sinovima, Savom (12) i Sašom (15), očekivala kćerkin poziv oko 20 i 30 sati, da bi čula kako je prošao let. Večerali su, djeca su otišla u sobu, a Ljiljana je nestrpljivo gledala u sat, čekajući da telefon zazvoni.

– U 19 i 45 mene zove nepoznat broj i pita me “Da li ste Vi Ljiljana? Ko je Vama Stamenković Katarina?” i nastavlja da me ispituje dalje. Pitao me kolika su djeca i da li ima još neko stariji osim mene u kući. Tada su mi rekli da sjednem i da moraju nešto da mi saopšte. Inspektor iz Surčina rekao mi je “Nažalost, Katarina je preminula u avionu”. Nisam mogla da vjerujem, ne znam ni šta sam im rekla na telefon samo sam ga bacila. Tada je nastala opšta panika. Mlađi unuk je otrčao po komšinicu, stigla je i Hitna pomoć. Niko nije mogao da vjeruje šta se dogodilo, svi su bili u šoku – priča Ljiljana kroz suze.

Neutješnoj majci ispričali su da je Katarina ušla u avion i sela pored jednog mladića koji je tokom uzletanja primjetio da ona ne reaguje. Aneurizma je pukla i smrt je nastupila za svega nekoliko sekundi.

Najnovije vijesti

To Top