Svijet

Tragedija u školi: Dječak preminuo nakon što se ugušio ćuftom za vrijeme ručka!

Dječak (13) umro je samo nekoliko dana nakon što se gušio ćuftom za vrijeme ručka u školi, a njegovi roditelji potpuno slomljeni traže odgovore na mnoga pitanja u vezi sa ovom tragedijom.

Josue Chavez Nolasco, učenik srednje škole Providence u Chesterfieldu, Virginia, SAD, hitno je prebačen u bolnicu u srijedu ujutro nakon što mu je bila potrebna medicinska pomoć oko 11.20 sati.

Radnik škole je dječaku pružio pomoć dok su čekali hitnu pomoć koja je stigla u 11.35 sati.

Kontaktirali su mamu Karinu Nolasco i obavijestili je da se Josue gušio ćuftom i da je odveden u bolnicu.

Radila sam i dobila sam poziv iz škole i rekli su mi da je moj sin imao hitan slučaj – rekla je Karina je za NBC12, koja se, zajedno sa mužem Lijem, pojavila u bolnicI. Prvobitno im je rečeno da je Josue ostao 20 minuta bez kiseonika u mozgu nakon što se gušio ćuftom.

Ali dalji testovi su pokazali da je duže bio bez kiseonika.

Uradili su krvne analize, a doktor mi je rekao da dijete nije imalo kiseonika u mozgu 20 minuta. Ipak, ispostavilo se da nije imao kiseonik 40 minuta. Radili su mnogo testova da vide da li će reagovati, ali njegov mozak je previše oticao – navela je očajna majka.
Josue je umro tri dana kasnije, 18. februara, nakon incidenta.

Moj sin je bio dobar dečko, nije nikoga povrijedio, bio je dobro obrazovan i pun ljubavi – rekla je Karina slomljenog srca za Fox.
Roditelji skrhani bolom traže odgovore od škole jer im je nejasno kako im je sin preminuo tri dana kasnije.

Direktor MJ Rodnei je pismom obavijestio roditelje i učenike o tragičnoj smrti Josuea.

Žao mi je što mogu da podijelim sa vama da smo saznali da je učenik 7. razreda, Josue Chavez Nolasco, preminuo. Njegovi roditelji su ovo podIJelili sa nama danas i tražili da to podIJelim sa vama – napisao je i dodao da će postojati savJetnici za učenike koji se bore da se pomire sa tragičnom smrću Josuea.
Napravljena je i stranica preko koje se prikuplja novac za Josueov spomenik.

Karina je rekla da ne krivi nikoga za tragični incident, ali želi odgovore kako joj je sin preminuo.

Želimo da izbjegnemo da se ovo dešava u drugim školama i da nijedan roditelj ne mora da prolazi kroz ono kroz šta mi prolazimo – rekla je ona.

Najnovije vijesti

To Top