Lifestyle

Bivši robijaš iz Zenice tvrdi: “Bilo mi je lijepo u zatvoru, pet dana u sedmici jedeš meso, za ručak obavezno voćkica”

Ibrahim Kargić iz Zenice u ovome video snimku govori o svojoj borbi sa zlim duhovima koji opsjedaju njegovu kuću punih 60 godina.

Zbog njih je odlučio srušiti staru i graditi novu kuću.

Pričao je Ibro kako mu je bilo lijepo u zatvoru, kada je prvi puta poljubio djevojku i mnogo toga drugog vidjet ćete u ovoj veoma zanimljivoj reportaži iz Zenice, tačnije Vardišta gdje Ibrahim stanuje.

“Imaš kupanje, imaš medicinski pregled. Ako nisi dobro, vode te doktoru. Ideš naprimjer u internu i tamo 300 ljudi, dođe zatvorenik i ide preko reda. Ne čekaš ništa.

Imaš meni. Ponedjeljak, utorak, srijeda, četvrtak, petak, subota, nedjelja. Pet dana u sedmici je meso. Ručak obavezno voćkica. Kad si ti za ručak pojeo bananu ili narandžu? Večera, dobiješ dezert u vidu suhih šljiva i kruške kao krompot.

Ma kakav rad, nije to Tito da te kandžija. On meni reče, “gospodine lijevo” ja ga gledam, kakav gospodin crni. Prvi put mi nije bilo lijepo jer sam otišao na pravdi Boga, a drugi put sam bio kriv. Zaslužio. Zatvor kao ustanova je dobra ali su je*eni robijaši. To je sve od zla oca od gore matere. Ja ukrao 3 metra drva, napravio udes ili ubio 12 ljudi su svi zajedno.

Rekoh gospođo ne možete mene tu, nisam ja kriminalac. Rekli su mi da je ovdje zakon za sve isti.

Dobar je zatvor samo ne valjaju robijaši. Ja nikada nisam imao problema jer sam šutio. Oni kriminalci te podj*bavaju, provociraju. Ja šuti šuti. Da bi opstao moraš biti đubre i moraš biti bezobrazan. Ne možeš biti fin i kultura” – priča Ibrahim Kargić.

Najnovije vijesti

To Top