Lifestyle

Policajka Milica u kuću primila porodicu s bebom: Bili zaglavljeni u koloni zbog snijega

Ćupurdija pomogla porodici. PU ličko-senjska

Promrzloj i prestrašenoj porodici s dvomjesečnim djetetom koji su se našli u snijegu daleko od svoga doma, Milica je ponudila smještaj

Milica Ćupurdija policajka u Policijskoj postaji Gospić je tokom jučerašnjeg dana pomno pratila zbivanja na području Policijske uprave ličko-senjske, kako bi se što bolje pripremila za svoju noćnu smjenu, jer svaka smjena donosi i nove izazove.

U večernjim satima je u mjestu Papuča, na dionici državne ceste broj 50, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, nastala kolona vozila od 4 kilometra. Milica i kolega bili su zaduženi da tu kolonu preprate do Gradske sportske dvorane u Gospiću gdje je organiziran prihvat i smještaj za putnike koji nisu mogli nastaviti putovanje prema Dalmaciji, objavila je PU ličko – senjska.

Čim je ugledala mladu majku koja u zagrljaju drži malu bebu i zabrinuto lice oca, znala je da ne može dozvoliti da ta beba prve dane svog života provede u sportskoj dvorani. Promrzloj i prestrašenoj porodici s dvomjesečnim djetetom koji su se našli u snijegu daleko od svoga doma, Milica je ponudila smještaj u svojoj porodičnoj kući, a što su oni i prihvatili.

Od malih nogu htjela je biti policajka jer je to posao gdje možeš pomoći i brinuti se o ljudima, cijeloj zajednici i njihovoj sigurnosti. Vrijeme provedeno na akademiji za Milicu je jedno od najljepših iskustava u životu, jer je tamo upoznala predivne ljude i učestvovala u raznim aktivnostima koje Policijska akademija pruža, a ciljeva i planova za budućnost joj ne nedostaje piše GPM.

Milica je pokazala da ispod plave košulje koju ponosno nosi kuca veliko srce te je pozvala sve mlade koji bi htjeli raditi dinamičan, zanimljiv, a nadasve human posao da se jave na konkurse i postanu dio velikog plavog tima, navodi PU Ličko senjska

(Izvor: Avaz.ba)

Najnovije vijesti

To Top