Regija

Desetogišnji dječak ukrao roditeljima skoro 6.000 KM i dijelo novac kao da sutra ne postoji!

U jednoj osnovnoj školi u Aleksincu u Srbiji dogodio se neobičan slučaj s učenikom četvrtog razreda koji je htio biti popularan među svojim vršnjacima pa se odlučio za neobičan način kako tu popularnost steći.

U njihov razred došao je dječak čiji su roditelji prilično imućni. Da bi privukao pažnju prijatelja, donosio je novac u školu i vodio djecu na pizzu, kolače, kupovao im sokove… Onda je drugi dječak (10), vidjevši da ovaj ima puno prijatelja, odlučio ga zasjeniti i steći istu popularnost – otkrio je.
Dječak je roditeljima uzeo novac i potrošio ga na svoje prijatelje.

Uzeo im je porodičnu ušteđevinu od 3000 eura (oko 5861 KM) i na velikom odmoru počeo dijeliti prijateljima. Djeca su to shvatila kao zabavu sve dok jedno dijete nije otišlo kući, a mama mu je u hlačama, koje htjela staviti na pranje, pronašla 300 eura (oko 586 KM).

Na kraju su o svemu obaviješteni roditelji, a djeca su priznala da im je njihov razredni kolega dao novac.

Uspostavljena je komunikacija i novac je na kraju vraćen – otkrio je izvor čiji su novinari pokušali dobiti i komentar od ravnateljice škole Maje Radoman Cvetićanin.

Osnovna škola ‘Vožđ Karađorđe’ neće komentirati privatnu situaciju između porodica svojih učenika, koja je riješena dobrom reakcijom roditelja. Škola će nastaviti odgojno djelovati i pružiti podršku djeci i roditeljima svim raspoloživim resursima – stoji u saopćenju koje im je poslano iz škole, piše 24sedam.

Najnovije vijesti

To Top