Svijet

Mediji tvrde da je Ramzan Kadirov u jako teškom stanju, navodno ga liječi poznati nefrolog iz UAE

Foto: EPA-EFE

Kazahstanski novinar Azmat Matianov objavio je tvrdnje da čečenski vođa Ramzan Kadriov navodno ima ozbiljne probleme sa radom bubrega.

Prije nekoliko dana pojavile informacije da je lider Čečenije u vrlo lošem fizičkom stanju i da ima velikih zdravstvenih problema, najvjerojatnije problema s bubrezima, a onda je te informacije prenio i Matianov.

Poznati nefrolog s tridesetogodišnjim iskustvom, Yassin Ibrahim El-Shahat, već je stigao u Grozni iz UAE, javljaju izvori.

Predstavnik kabineta ministara Ičkerije u egzilu Akhmed Zakayev tvrdi da je Kadyrov dugo bio bolestan i da je čak postao ovisnik o drogama. Skrenuo je pozornost na činjenicu da je šef Čečenije donedavno bio vrlo aktivan. Sve to zahvaljujući energetskim tabletama koje će se uskoro osjetiti.

Drugi izvori pišu da je Kadirov navodno otrovan, a budući da e ne vjeruje moskovskim doktorima, odlučio je pozvati nefrologa iz UAE.

Moguće je da je Kadirov zbog bolesti propustio Putinovo godišnje obraćanje Saveznoj skupštini 21. februara 2023. već tada su se u medijima pojavile informacije da se nalazi na području Ujedinjenih Arapskih Emirata.

(Izvor: Klix.ba)

Najnovije vijesti

To Top