Regija

Nikola preminuo dok je mijenjao gumu na svom automobilu

Nikola S. (23) preminuo u bolnici dan nakon što ga je, kako se sumnja, J. R. (36) udarila kolima u Rakovici, u Hrvatskoj.

Nikola S. (23) iz Beograda poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Rakovici, kada je na njega kolima naletjela osumnjičena J. R. (36) dok je mijenjao gumu na automobilu.

Nesreća se dogodila u nedjelju oko sedam sati ujutru u Rakovici, a mladić je povredama podlegao u ponedjeljak.

Sumnja se da je do nesreće došlo kada je djevojka J. R. kolima udarila mladića koji je bio pored puta i mijenjao gumu. Naime, djevojka je kolima udarila mladića u predijelu leđa, a od siline udarca njemu je pukla slezena – kaže izvor upoznat sa slučajem:

Mladić je u trenutku nesreće čučao kako bi zamijenio gumu na svojim kolima, ali ga djevojka najvjerovatnije nije vidjela i pokosila ga je. Kada ga je oborila odmah se zaustavila i prišla mu, kako bi mu pružila pomoć. Nikola S. je u tom trenutku i dalje bio u svjesnom stanju.

Povrijeđeni je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar, dok je djevojka koja ga je udarila, uplašeno sačekala policiju.

Nikola je tog jutra krenuo da vozi sestru i sestrića na aerodrom, ali mu je nedaleko od kuće pukla guma. Pomjerio je automobil u stranu, izašao iz auta, obukao zaštitni prsluk i stavio trougao. Imao je kapuljaču na glavi jer je padao snijeg – kaže prijatelj porodice preminulog i dodaje:

Čuli smo da je djevojka u trenutku nesreće gledala u telefon i da je vozila brzo. Vjerovatno ga nije vidjela i udarila ga je. Udarac je bio toliko jak da mu je pukla slezena. Prevezen je u bolnicu, gdje je tokom dana operisan, ali je u ponedjeljak, nažalost, podlegao povredama.

Protiv J. R. je po nalogu zamenika Drugog osnovnog javnog tužilaštva podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Utvrđeno je da u trenutku nesreće nije imala alkohol u krvi, kao i da je sačekala policiju i Hitnu pomoć s povrijeđenim mladićem – kaže izvor iz istrage, prenosi Kurir.

Najnovije vijesti

To Top