Nogomet

Vico Zeljković najavio uvođenje VAR-a na bh. terenima

Zeljković i Infantino. NSBiH

Jedini kandidat je trenutni predsjednik FIFA-e, gospodin Đani Infantino, sa kojim od prvog dana imam izuzetnu saradnju – istakao je predsjednik NSBiH

U glavnom gradu Ruande Kigaliju 16. marta bit će održan 73. FIFA kongres, na kome će glavna tema biti izbori za predsjednika svjetske fudbalske federacije.

– Jedini kandidat je trenutni predsjednik FIFA-e, gospodin Đani Infantino (Gianni), sa kojim od prvog dana imam izuzetnu saradnju – istakao je predsjednik NSBiH Vico Zeljkovič, koji će biti na čeku delegacija iz kuće bh. fudbala u Kigaliju, te dodao:

– Ovaj Kongres iskoristit ću da obavim niz sastanaka sa predsjednicima fudbalskih saveza sa svih kontinenata, a sa ciljem podrške daljeg razvoja fudbala u BiH. Poseban akcenat će biti na podršci za nastavak projekta izgradnje hibridnih terena, kao i uvođenje VAR tehnologije u domaće takmičenje, sa ciljem unapređenja suđenja u bh. elitnom fudbalskom rangu. To bi za nas predstavljalo još jedan kapitalni poduhvat, uz projekat rekonstrukcije terena koji je već u toku i koji je već okončan na nekim stadionima – rekao je Zeljković.

(Izvor: Avaz.ba)

Najnovije vijesti

To Top