Nogomet

Gigovićevo brukanje nije pomoglo Leotaru: Igmanu veliki bod u Trebinju

FOTO: FK Leotar

Nastavljena su uzbuđenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a 21. kolu otvorili su Leotar i Igman. Utakmica koja je bila od ogromne važne za oba tima u borbi za opstanak u društvu najboljih okončana je rezultatom 1:1. A, meč je obilježilo skandalozno suđenje Miloša Gigovića i njegovih pomoćnika. Od prvog minuta su bili naklonjeni domaćem sastavu, a svi oni koji su gledali današnji meč sasvim sigurno su se u jednom trenutku zapitali “zašto ovo njima treba”.

Leotar je bolje otvorio meč. imali su posjed lopte, a bilježimo i šansu Ačimovića u četvrtoj minuti. Igman je brzo uzvratio. U prilici je bio Hrelja u 12. minuti ostalo je na semaforu 0:0.

U 21. minuti gosti su izveli sjajnu kontru, lopta dolazi do Hebiobvića koji šutira, ali golman Puletića spašava Trebinjce. U 33. minuti šansa za Handžića, zatim i velika prilika za Ačimovića, međutim nije bilo promjene rezultata. leotar je u dvije minute propustio dvije dbore prilike da dođe do vodstva.

U finišu poluvremena crikus u reŽiji sudije Gigovića. Korner je bio za igman, nekih 30 sekundi prije isteka dodatnog vremena i taman kada je Bodul htio izvesti udarac iz ugla, pet sekundi prije isteka treće posljednje minute sudijske nadoknade, Gigović svira kraj prvog dijela. Nevjerovatan potez glavnog sudije ove utakmice koji je od samog početka meča imao neujednačen kriterij.

U nastavku dosta uzbuđenja na Policama, a sve je počelo u 58. minuti kada je dosuđen penal za domaćine. Nakon prekršaja Velić je dobio drugi žuti karton, tačnije crveni, a siguran realizator za 1:0 bio je Handžić.

Gosti iz Konjica se brzo oporavljaju i u 62. minuti nakon jednog prekida Ramiić pogađa za 1:1.

Nakon gola Igmana prijeti Leotar u 72. minuti, Tahrić je bio neprecizan. Dvije minute nakon prilike za Tahrića novi problemi za Igman, Zbog nabijanja lopte Bešagić je dobio drugi žuti karton i Igman je ostao sa devet igrača u polju. Gigović je jedva dočekao da pokaže mladom igraču Igmana put u svlačionicu.

Leotar je svim silama pokušavao doći do pobjednosnog gola. Imali su priliku u 83. minuti, međutim Ćeman spašava goste dobrom intervencijom. U 87. minuti goste spašava Duraković nakon pokušaja Uzelca.

Opasan pokušaj Georgieva u 89. minuti, lopta je otišla malo proed stative gola Igmana.

U finišu totalna opsada gola Igmana, utkamica je produžena šest minuta, a u 91. minuti Dupovac u posljednji trenutak spašava goste. Ipak u 94. minuti dosuđen je penal za Leotar nakon još jedne diskutabilne odluke sudije Gigovića. Ipak Ćeman brani penal Handžiću i postaje junak Igmana. Ostalo je do kraja 1:1.

Na kraju, bruka i sramota na Policama u režiji glavnog sudije Gigovića i njegovih pomoćnika. Da li može neko spasiti bh. fudbal od Gigovića i sličnih “ljudi u crnom”. Ovo što smo danas gledali u Trebinju je doista za svaku osudu.

LEOTAR – IGMAN KONJIC 1:1 (Handžić 58′ (p)/Ramić 62′)

(Izvor Sportsport.ba)

Najnovije vijesti

To Top