Regija

Riječi tetke mališana koji je upao u septičku jamu slamaju srca “Umjesto da se radujem što ti brat prima terapiju, ja plačem od tuge”

Noć je odavno pala, gledam u nebo i pitam se koja si zvijezda na nebu? U ovoj noći srce hoće iz grudi da mi iskoči, gušim se.

Napisala je na svom profilu Marina Sipić, tetka mališana Nemanja N. (6) koji je juče preminuo kada je dok mu je otac spavao izašao iz kuće i upao u septičku jamu dimenzija.

Podsjetimo, otac je dijete uspio da izvadi iz jame koja je bila do vrha napunjena vodom, međutim mališanu nije bilo spasa.

Tetka nastradalog dječaka rekla je da je Nemanja imao problem u shvatanju, te da je kasno sazrijevao.

– On je imao problem u razumijevanju, shvatanju, problem u svemu, kasnio u razvoju. Ipak je to moj sestrić, teško mi je da pričam o tome – kaže sagovornica.

Dušo tetkina ovako nisam zamišljala tvoj kraj, željela sam da promijenim i da ti pomognem u tome da budeš kao tvoj brat Despot… Mnogo puta sam vršila pritisak da ti treba terapija ali nisam se mogla izboriti da ti pomognem – bolne su riječi tetke mališana.

Kako kaže, sebi nikada neće oprostiti što mu nije pomogla.

– Milion pitanja zašto tetka nisi uspjela ? Sebi to neću oprostiti, mnogima sam pomogla i pomogla, ali samo tebi nisam mogla…. Umjesto da se radujem što sutra tvoj brat ide na pripremu, a u srijedu prima sedmu terapiju matičnih ćelija ja evo plačem od tuge i bola – napisala ona.

Napominje da je sudbina tako htjela, te da je njihova bol prevelika.

Daleko od porodice, mame, tate, sestara udaljenih mnogo kilometara sama u četiri zida. Sudbina je tako htjela. Bol je prevelika. Da mogu promijenila bi sve, danas bi znao da se čuvaš, paziš. Voljela bih bar posljednji put da te zagrlim i poljubim… Čuvaj braću i sestre odozgo, a najviše Despota i Luku. Voli te tetka puno – potresne su riječi tetke nastradalog mališana.

Inače, Marina je majka malog Despota dječaka za kojeg cijela Srbija skuplja pomoć jer mu je neophodno liječenje matičnim ćelijama. Upravo su zbog toga ona i mali Despot u Turskoj, gdje je ovaj mališan prima sedmu terapiju. Ko želi, može da mu pomogne slanjem poruke na 1114 na 3030.

Kako se desila tragedija?

Podsjetimo, mališan Nemanja N. (6) preminuo je juče u mjestu Rogača kod Sopota kada je dok mu je otac spavao izašao iz kuće i upao u septičku jamu dimenzija tri puta dva metra.

– Dijete nije davalo znake života. Otac je odmah pozvao policiju i ispričao šta se desilo. Ekipa Hitne pomoći je pokušala na reanimaciju i konstatovala smrt djeteta – kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dete je prebačeno na Institut za sudsku medicinu zbog obdukcije.

Kako saznajemo, na lice mesta su izašli i radnici Centra za socijalni rad u Sopotu koji su u dogovoru sa ocem, drugo dete, devojčicu (4) izmestili u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj u Beogradu.

Najnovije vijesti

To Top