Svijet

‘Ledeni armagedon‘ stiže u Europu: “Čeka nas kolaps, snijeg će padati satima”

Snježne će se oluje u četvrtak sručiti na Veliku Britaniju, a prognoze kažu da bi diljem Engleske moglo pasti 38 centimetara snijega, piše Daily Mail.

Državni hidrometeorološki zavod Engleske najavljuje da će u iduća dva dana pasti obilan snijeg koji će poremetiti cestovni i zračni promet, a moguće je i da će neki ruralni krajevi zbog nevremena ostati i bez struje. Moguće je i da se u tim predjelima neće preko mobitela moći na internet.

U četvrtak bi najgore mogli proći središnja i sjeverna Engelska. Britanski meteorolozi predviđaju da će jaki vjetrovi na područje od Stokea-na-Trentu u sredini zemlje do Durhama na sjeveroistoku donijeti mećave i više od 38 centimetara snijega, prenosi Jutarnji list.

Sky News piše da meteorolozi predviđaju da bi u Yorkshireu na sjeveru Engleske snijeg mogao padati 31 sat zaredom.

Meteorolozi kažu i da će snježni pokrivač između srijede i petka prekriti veći dio Engleske, a da će spomenuti teški vremenski uvjeti nastupiti u četvrtak oko 15 sati.

Temperatura izmjerena u utorak navečer bila je najniža ovogodišnja, a temperature će u naredna četiri dana ponovno pasti ispod ništice. Živa u termometrima u seocu Kinbrace na sjeveru Škotske te je večeri pokazala -15,4 °C. Najniža je to ožujska temperatura koja je u tom mjestu izmjerena od 2010. naovamo. Engleski je autoklub vozačima s istoka i zapada zemlje rekao da ne idu na put ako ne moraju.

Vijesti o snježnom nevremenu koje će u narednim danima zadesiti dobar dio Britanije dolaze nakon što je u srijedu na jugu Engleske zabilježeno 15,4 °C ispod ništice. Deseci su avionskih letova otkazani zbog niskih temperatura. Spomenuti je minus najniža temperatura koja je ove godine izmjerena na jugu Engleske. Niske temperature i sniježni nanosi doveli su do privremenog zatvaranja aerodroma u Bristolu.

(Izvor: N1)

Najnovije vijesti

To Top