Regija

Učitelj jahanja Miloš pipkao dijete, a silovao djevojčicu

Instruktor jahanja Miloš Đ. (68) pred Višim sudom u Beogradu odgovaraće za silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih djela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole u Barajevu.

Jeziv je podatak da je, pet djevojaka bilo maloljetno u vrijeme izvršenja krivičnog djela.

Optužnica je juče predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Pritvor

Tužilaštvo je predložilo sudu da produži pritvor Milošu Đ. da ne bi ponovio krivična djela u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti tok krivičnog postupka.
11 godina

Okrivljeni je, kako se sumnja, sva pomenuta krivična djela izvršio u prostorijama konjičkog kluba u periodu od 2010. do 2021. godine dok su djevojke boravile u klubu radi sticanja vještina jahanja.

Silovanje

Sumnja se da je Miloš Đ. u decembru 2010. godine, silovao maloljetnu djevojku, koja je u to vrijeme imala 17 godina.

Pokušaj silovanja

Nad djevojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Takođe, postoji sumnja da je nad drugom djevojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično djelo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dvije punoljetne djevojke u istom vremenskom periodu.

Djevojčice

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična djela nedozvoljene polne radnje nad dvije djevojčice od 13 i 11 godina.

Sve oštećene djevojke dobile su status posebno osjetljivih svjedoka.

Više javno tužilaštvo tražilo je maksimalnu kaznu zatvora za optuženog, prenosi Telegraf.

Najnovije vijesti

To Top