Svijet

Potresne riječi oca likvidiranog Petra Steševića (17): Bio je najsretniji i najvoljeniji dječak na svijetu

Petar Stešević (17) i njegov prijatelj izbodeni su nasmrt u ponedjeljak uveče u Danskoj, a otac stradalog Petra slomljen tragedijom koja ga je zadesila, u svojoj potresnoj ispovijesti za tamošnje medije izrazio je bol koju osjeća gubitkom sina.

“Nijedan roditelj ne treba da sahranjuje svoju djecu. Poslije nasilnih događaja koji su se odigrali u Danskoj u ponedjeljak uveče, to je ono što sada dvije porodice moraju da urade”, pišu danski mediji.

U srijedu je jednom mladiću (17) određen pritvor zbog likvidacije.

U zadnjim redovima sjedilo je nekoliko rođaka dvojice likvidiranih dječaka, koji su teško suzdržavali emocije.

Sedamnaestogodišnji Petar Stešević bio je, prema riječima njegovog oca, najsretniji i najvoljeniji dječak na svijetu.

Njegovo srce je veliko kao planeta”

“Kada je odlazio od kuće, uvijek je govorio ‘Volim te’. Njegov osmjeh je bio topao kao sunce, a srce veliko kao cijela planeta. Njegov osmjeh je vrijedio milijarde. Bilo je to kao da gledam milijardu cvijeća”, ispričao je slomljeni otac.

Tragični incident od ponedjeljka duboko je uticao na idilično naselje u Kopenhagenu.

U utorak, dan nakon likvidacije, održana je bakljada uz veliko učešće građana grada.

“Jeste li čuli da su ta dva dječaka išla u našu srednju školu”, pitala je jedna od žiteljki ovog naselja.

Nenad Stešević kaže za lokalne novine da je lijepo što se toliko ljudi pojavilo u čast njegovog sina i njegovog poginulog druga.

Još ne shvata da mu je sin tako brutalno oduzet i kaže da njegova porodica mora da živi bez Petra. Na ustavnoj raspravi održanoj u srijedu, jedan mladić (16) povezan sa napadom je pušten na slobodu, ali je i dalje optužen u tom slučaju – izjasnio se da nije kriv.

Sedamnaestogodišnji mladić, kome je određen četvoronedjeljni pritvor, sam se prijavio policiji i on djelimično negira krivicu.

Policija je u ponedeljak uveče u 22.57 sati primila više prijava vezanih za napad na mladiće.

Policija je tada sa brojnim patrolama izašla na lice mjesta gdje su zatekli trojicu mladića koji su izbodeni nožem.

U pitanju su tri prijatelja, od kojih su dva srpska mladića preminula, dok je treći prošao sa povredama koje nisu opasne po život.

“Vidjeli smo pet-šest ljudi, od kojih dvoje leže na zemlji. Druga dvojica su se uspaničila, a dvojica koja leže na zemlji su izgledali beživotno. Vidjeli smo trećeg, koji je bio uboden u nogu, izgledao je uspaničeno – priča jedan od očevidaca za lokalne medije.

Odmah zatim, zajedno sa suprugom i prijatljem, pristupio je pružanju prve pomoći povrijeđenim tinejdžerima u vidu masaže srca i pritiska na ubodne rane.

“Dali smo sve od sebe da ih održimo u životu. Dali smo sve od sebe – rekao je potreseni čovjek.

Kako je ispričao, došla je Hitna pomoć ali je jedan mladić preminuo prije njenog dolaska. Drugi mladić je izgubio život kasnije te večeri.

Treća žrtva, koja je, prema riječima očevica, ubodena u nogu, preživjela je i saslušana je u policiji.

“Tužna je situacija. Ne znam kako da to opišem. Užasna situacija. A ja sam bez riječi. Na kraju krajeva, oni su mala djeca. 17 i 18 godina. Oni su ipak djeca. Kao otac, mislim da je tužno što se ovako nešto mora dogoditi mladoj osobi” ispričao je uznemireni stanovnik ovog naselja u Kopenhagenu.

Najnovije vijesti

To Top