ISTAKNUTE VIJESTI

Sramotno: Rođendanska čestitka Ratku Mladiću u centru bh.grada (FOTO)

Aktivisti Udruženja građana “Istočna alternativa Republike Srpske” danas su na glavnoj raskrsnici u Bratuncu postavili baner sa rođendanskom čestitkom predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, bivšem komandantu Vojske Republike Srpske.

Osim fotografija Dodika i Mladića, na baneru je napisano “Srećan rođendan, živi i zdravi bili!”.

Predsjednik “Istočne alternative” Vojin Pavlović rekao je Srni da su baner postavili u susret rođendanu Dodika i Mladića koji obojica obilježavaju 12. marta, u namjeri da im zažele sreću i zdravlje.

“To je naš osjećaj duga i poštovanja i odnos prema ovim liderima i njihovim zaslugama koji ispoljavamo javno, na demokratski način”, istakao je Pavlović.

Povodom incidenta oglasio se i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bratunac Elvir Hodžić.

“Postoji tu jedna grupa ljudi, okupljena oko nekog udruženja Istočna alternativa koja na sve moguće načine nastoji da skrene pažnju na ono što oni rade. A najlakše je da narušava međunacionalne odnose tako sto će revitalizirati počinjeni i presuđeni genocid nad Bošnjacima zaštićene zone UN-a

U stopu prate šta im vožd govori i shodno tome oni mjere svoje domete u negiranju zločina genocida. S obzirom da tzv. međunarodna zajednica uopće ne reaguje na izjave Predsjednika ovog entiteta, koji svaki put ide dalje i dalje. Ni po pitanju izjava vožda ni po pitanju povremenih poruka sa mjesta zločina od strane ove neformalno-formalne grupice ljudi mi povratnici ne očekujemo nikakvo procesuiranje. Iako danas postoji zakon o negiranju genocida, iako se znaju počinioci ovog djela, ako im damo mnogo medijske pažnje smatram da su oni uspjeli u svojim namjerama”, kazao je efendija Hodžić.

Najnovije vijesti

To Top