Magazin

IVANA BILA U BRAKU 25 GODINA, RAZVELA SE I DOBILA MUŽA NA SUDU: Mora da joj plati 204.000 €, penziju do kraja života, ali to nije sve

Španski sud je naložio muškarcu da svojoj bivšoj supruzi Ivani Moral isplati 204.000 eura (oko 23.930.000 dinara) kao odštetu za 25 godina neplaćenih kućnih poslova. Sudija Laura Ruiz Alaminos izračunala je iznos na osnovu minimalne mjesečne profesionalne plate za četvrt vijeka braka bračnog para.

Prema odluci objavljenoj u utorak, muškarac mora Ivani da isplaćuje i penziju od 500 eura mjesečno, kao i 400 i 600 eura kćerkama koje sada imaju 20 i 14 godina.

“Moje ćerke i ja smo ostale bez ičega nakon svih ovih godina ulaganja našeg vremena, energije i ljubavi i porodice”, rekla je Moral, govoreći o tome kako nakon razvoda nije dobila finansijska sredstva.

“Podržavala sam muža u poslu i u porodici. Nikad nisam imala pristup finansijskim poslovima, sve je bilo na njegovo ime”, dodala je. Par se vjenčao 1995., ali je Moral podnio zahtjev za razvod 2020. godine.

Na sudu je opisano kako je tokom braka muškarac izgradio uspešan biznis sa teretanama što mu je omogućilo da kupi Porsche Cayenne, Range Rover, motocikle BMW i farmu maslinovog ulja od 70 hektara, koja je procijenjena na 4 miliona eura. Kada je njihova starija ćerka napunila 16 godina, on je odbio da joj plati dalje školovanje, pa je počela da radi.

Kada su se vjenčali, sada već bivši suprug tražio je od Ivane da potpiše ugovor o razdvajanju imovine. Stoga bi u razvodu zadržao svo svoje bogatstvo, dok bi se zajednička imovina podijelila. Moral, čiji bivši muž nije naveden u sudskoj presudi, rekla je da se nada da će njen slučaj inspirisati druge žene. Nakon što je zatražila razvod, prvo je dobila polovinu njihove kuće, ali ništa više, piše Inews.

“Razlog zbog kojeg sam odlučila razgovarati s medijima je taj što sam željela da žene znaju da možemo potraživati ​​kućne poslove kada postoji sporazum o razdvajanju imovine”, rekla je ona.

Marta Fuentes, njen advokat, rekla je: “Da bi on mogao da nastavi svoju karijeru, ostala je kod kuće da se brine o deci i nikada nikog nisu zvali da joj pomogne. Ona je bila njegova senka, radila je iza njega da bi mogao da se profesionalno uzdigne i postati neko”.

(Kurir.rs/Večernji/Blic)

Najnovije vijesti

To Top