Nogomet

Počinje kolo koje će odrediti novi raspored Premijer lige BiH, u fokusu Slobodin povratak na Tušanj

Prvi dio sezone u nogometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine završit će ovog vikenda utakmicama 22. kola, nakon čega će biti poznat novi raspored za preostalih 11 utakmica do kraja sezone.

Kolo će otvoriti utakmice između Igmana i Zrinjskog, odnosno Slobode i Leotara, a oba ova susreta igraju se od 15 sati.

Igman će nakon pobjede protiv Željezničara te remija protiv Leotara dočekati lidera na tabeli i pokušati osvojiti nove zlata vrijedne bodove u borbi za opstanak, dok će Zrinjski na krilima pobjede protiv Veleža pokušati napraviti još jedan korak ka odbrani titule prvaka.

Plemići trenutno imaju 48 osvojenih bodova, čak 12 više od Širokog Brijega i Borca koji su na diobi drugog mjesta sa 38 osvojenih bodova, dok je Igman na pretposljednjem 11. mjestu sa 21 osvojenim bodom, jedan manje od Tuzla Cityja te dva manje od Leotara.

Izuzetno važan meč u spomenutoj borbi za opstanak u Tuzli će igrati Sloboda i Leotar, a Tuzlaci će nakon devet mjeseci konačno zaigrati na novom travnjaku stadiona Tušanj. Posljednju utakmicu Sloboda je na Tušnju odigrala 29. maja 2022. godine protiv Željezničara (1:1).

Nedugo nakon toga počela je rekonstrukcija travnjaka na tuzlanskom stadionu, a sada je konačno čitav, ujedno i predug proces završen, te će nogometaši Slobode konačno ponovo zaigrati na svom stadionu. Sloboda je svoje domaće utakmice tokom rekonstrukcije travnjaka na Tušnju igrala u Gradačcu i Srebreniku.

Za kraj subotnjeg dijela programa Premijer lige Bosne i Hercegovine, u Banjoj Luci će se sastati drugoplasirani Borac i Tuzla City, a ovaj meč od velikog značaja je za obje ekipe. Borac je bori za mjesta koja naredne sezone vode u Evropu, dok bi novi poraz Tuzla Cityja znatno ugrozio poziciju ovog tima i doveo ih u grčevitu borbu za opstanak, što je malo ko očekivao na početku sezone.

Susret u Banjoj Luci se igra s početkom u 18:30 sati.

Nakon utakmica 22. kola i stanja na tabeli Premijer lige BiH, na osnovu Bergerove tablice će biti poznat i raspored za posljednjih 11 utakmica.

Raspored utakmica:

Igman – Zrinjski 15:00 (MY TV)

Sloboda – Leotar 15:00

Borac – Tuzla City 18:30 (Arena Sport)

(Izvor: Klix.ba)

Najnovije vijesti

To Top